Βαθμολογία

Super League: Με αυτούς τους βαθμούς ξεκινάει τα play out η Ξάνθη

Η Ξάνθη έκανε αίτημα να μην ισχύσει η αφαίρεση βαθμών που της έχει επιβληθεί, όμως, αυτό απορρίφθηκε. Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Super League η Ξάνθη θέλησε να πετύχει τη μη αφαίρεση βαθμών, μετά την ποινή που της έχει επιβληθεί για την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής από την ΕΕΑ. Οι Ακρίτες κατέθεσαν απόφαση διοικητικού Εφετείου που αναστέλλει την απόφαση αυτή, όμως, ο νομικός σύμβουλος της Λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης, διαφώνησε.

Όπως υποστήριξε η απόφαση του διοικητικού Εφετείου δεν θίγει το θέμα της αφαίρεσης βαθμών, απλά χορηγεί ανάκληση απόφασης για την αναστολή του πιστοποιητικού, προκειμένου να μπορεί η Ξάνθη να συνεχίζει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Ο νομικός σύμβουλος της Λίγκας εξήγησε πως θα πρέπει να υπάρξει δικαστική ή πειθαρχική απόφαση για να επιστραφούν οι βαθμοί.

Ο Γιώργος Στράτος από την πλευρά της Ξάνθης ανέφερε πως η απόφαση για αφαίρεση βαθμών είναι συνέχεια της ανάκλησης πιστοποιητικού, λέγοντας «Η σημερινή επικύρωση είναι η οριστική. Όλες οι αποφάσεις να είναι σύμφωνες με τους νόμους του κράτους». Η πλευρά της Ξάνθης, μάλιστα, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το αίτημά της, όμως, μόνο εκείνη ψήφισε υπέρ.

Κατά του αιτήματος ψήφισαν ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βόλος, Ολυμπιακός και ΟΦΗ ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ψήφισαν «παρών». Η ΕΠΟ και ο Παναιτωλικός ψήφισαν λευκό με αποτέλεσμα η Ξάνθη να αρχίσει τα play out με πέντε βαθμούς λιγότερους και να μπει στο μίνι πρωτάθλημα με 18 βαθμούς.

onsports.gr