Βαθμολογία

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για την επανεκκίνηση και το πλάνο της Super League

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η επανεκκίνηση του ελληνικού ποδoσφαίρου. Έπειτα από την κεντρική οδηγία των ειδικών για το τι θα ισχύσει εν μέσω προπονήσεων κι αγώνων στο πρωτόκολλο της Super League 1 εφόσον προκύψει κρούσμα και την απάντηση περί απομόνωσης των ομάδων για πέντε μέρες και διπλά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, η διοργανώτρια στη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (18/5) καλείται να αποφασίσει για την επανέναρξη ή όχι του πρωταθλήματος με διαδικασία απλής ψηφοφορίας.

Το πλάνο που έχει διαρρεύσει αναφέρει πως η επιστροφή στη δράση αναμένεται να γίνει στις 6-7 Ιουνίου με παιχνίδια ανα τρεις ημέρες. Μένει μάλιστα να ξεκαθαριστεί, από την στιγμή που αποφασιστεί η σέντρα, ο τρόπος διεξαγωγής. Εάν δηλαδή θα προκύψουν ουδέτερες και συγκεκριμένες έδρες για να αποφευχθούν οι πολλές μετακινήσεις καθώς ο αριθμός των αγώνων. Θα γίνουν όλα ή μόνο ο πρώτος γύρος των play offs;

Ενδεικτικό του γεγονότος πως οδεύουμε προς επανεκκίνηση αποτελεί και ότι οι υγειονομικές αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» στις ομάδες να ξεκινήσουν ομαδικές προπονήσεις από αύριο με ξεκάθαρες οδηγίες αλλά και μεγαλύτερη «αυστηροποίηση» του πλαισίου των μέτρων προφύλαξης και προστασίας.

Επιπλέον, το φινάλε, εάν όλα κυλήσουν ομαλά, πιθανότερο είναι  να οριστεί για τις 19 Ιουλίου. Ενδιάμεσα θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί, ενώ ο τελικός του Κυπέλλου αναμένεται για μετά το τέλος των play offs.

onsports.gr