Βαθμολογία

Από τις 18 Μαΐου οι προπονήσεις υποψηφίων των ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών

Πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ και τις Στρατιωτικές Σχολές; Στο ερώτημα αυτό απάντησε ο Γενικός Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς μιλώντας στην κρατική τηλεόραση παραπέμποντας στην ΚΥΑ που αναφέρει ότι από τις 18 Μαΐου θα μπορούν να προσέρχονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις (σ.σ.  εφόσον έχουν και το κατάλληλο αποδεικτικό για τη συμμετοχή τους σε αυτές).
Είπε τα εξής: «Αυτό που μπορούμε να πούμε, με όση σιγουριά μας επιτρέπουν τα δεδομένα, είναι ότι από την επόμενη εβδομάδα, οι υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικών Σχολών, κ.λπ, που πρέπει να κάνουν προπονήσεις σε αγωνίσματα, γιατί θα εξεταστούν σε αυτά στις Πανελλήνιες 2020, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις».
Μάλιστα παρέπεμψε και στη σχετική ΚΥΑ που αναφέρει τα εξής: «Από 18 Μαΐου, όταν πλέον θα έχουν ελεγχθεί και δοκιμασθεί οι διαδικασίες και οι συνθήκες λειτουργίας και όταν πλέον θα υπάρχει περισσότερη πληροφορία σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα διευρυνθεί σταδιακά η χρήση και σε σωματεία και σε υποψηφίους ανωτάτων σχολών (ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές κλπ) που εξετάζονται σε αγωνίσματα αλλά και σε μεμονωμένους αθλούμενους πολίτες».

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ
Πάντως  το μεγάλο πρόβλημα για τους υποψηφίους είναι τα κολυμβητήρια τα οποία ακόμα δεν έχει  προβλεφθεί πότε θα ανοίξουν και όσοι θέλουν να διαγωνισθούν στο άθλημα της κολύμβησης θα έχουν αρκετά δύσκολο έργο…           
Ο κ. Μαυρωτάς ανακοίνωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η επαναλειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες), για τις οποίες εξετάζει ειδικά μέτρα η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Πηγή: Ελευθερία