Βαθμολογία

Formula 1: Επίσημα στη Ferrari ο Σάινθ

Η Ferrari θα είναι ο επόμενος «σταθμός» στην καριέρα του Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ στη Formula 1. Και αυτό γιατί η ιταλική ομάδα γνωστοποίησε σήμερα (14/5) την απόκτηση του Ισπανού οδηγού για τη διετία 2021-22.

Ο 25χρονος οδηγός, ο οποίος ανήκει αυτή τη στιγμή στη McLaren, η οποία ανακοίνωσε πριν λίγο την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, θα καλύψει στη «σκουντερία» το κενό που αφήνει η αποχώρηση του Γερμανού τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Κάρλος Σάινθ Βάθκεθ ντε Κάστρο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, θα έχει «ομόσταυλο» στη Ferrari τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος έχει επεκτείνει τη συνεργασία του με τους «κόκκινους» έως το τέλος του 2024.

Ο... νεώτερος Σάινθ (σ.σ. είναι γιός του δις παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, Κάρλος Σάινθ) έκανε ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα με την Toro Rosso (νυν AlphaTauri), το μονοθέσιο της οποίας οδήγησε την τριετία 2015-17. Το 2018 ο Μαδριλένος «έτρεξε» με το μονοθέσιο της Renault, με τη μορφή του δανεισμού από τη Red Bull, ωστόσο ο δανεισμός του είχε αρχίσει από τους τελευταίους τέσσερις αγώνες του 2017, όταν ο Σάινθ αντικατέστησε στη γαλλική ομάδα τον Βρετανό Τζόλιον Πάλμερ. Το 2019 εντάχθηκε στο δυναμικό της McLaren για να καλύψει το κενό του Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι δεν θα «έτρεχε» εκείνη τη χρονιά στη Φόρμουλα Ένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γκραν πρι της Βραζιλίας του 2019 ο Σάινθ πανηγύρισε το «παρθενικό» βάθρο της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα. Συνολικά, το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα, καθώς κατετάγη έκτος στην βαθμολογία των οδηγών με 96 βαθμούς.

onsports.gr