Βαθμολογία

Πρώην παίκτης του Άρη κατηγορείται για δωροδοκία

Νέο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο ταλανίζει την Ισπανία, καθώς ο πρόεδρος της Ένωσης Ισπανών ποδοσφαιριστών και πρώην άσος του Άρη κατηγορείται για δωροδοκία. Ήδη έχει παρέμβει εισαγγελέας στην υπόθεση και εξετάζεται η σοβαρότητα των καταγγελιών.

Το θέμα έγινε σήμερα πρωτοσέλιδο στην ισπανική εφημερίδα «Marca», καθώς ο πρώην φορ του Άρη Νταβίντ Αγκάνθο κατηγορείται για δωροδοκία. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός είναι πρόεδρος της Ένωσης ποδοσφαιριστών και φέρεται να πλήρωσε 3.000 ευρώ για να πάρει στην κατοχή του έγγραφα που αφορούν τη φορολογική κατάσταση της «Futbolistas On», η οποία αποτελεί συνδικάτο παικτών στην Ισπανία.

Η καταγγελία έγινε από τον Αντόνιο Σάινθ Τσέκα, ο οποίος εργάζεται στην Ένωση Ισπανών ποδοσφαιριστών και μάλιστα παραδέχεται ότι συμμετείχε και ο ίδιος, πιεζόμενος -όπως υποστηρίζει- από τον Αγκάνθο. Μάλιστα, ο υπάλληλος υποστηρίζει ότι ο παλαίμαχος επιθετικός τον ανάγκασε να εκφράζει στην στήριξή του προς αυτόν σε βίντεο, ώστε να αποφύγει τυχόν προβλήματα στο μέλλον.

Η υπόθεση βρίσκεται στον εισαγγελέα της Βαλένθια και μένει να φανεί εάν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αγκάνθο έχουν βάση ή όχι.

Διαψεύδει ο Αγκάνθο

Ο Νταβίντ Αγκάνθο προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, λέγοντας πως όλα όσα γράφονται είναι ψέματα και πως μοναδικός σκοπός του είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των ποδοσφαιριστών της χώρας.

«Όσον αφορά τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στη MARCA: 1. Οι κατηγορίες είναι εντελώς ψευδείς. 2. Η δουλειά μου στοχεύει αποκλειστικά στην υπεράσπιση των συμφερόντων των ποδοσφαιριστών. 3. Θα υπερασπιστώ την τιμή μας εναντίον όσων την αμφισβητούν», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

onsports.gr