Βαθμολογία

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ετοιμάζονται για το ντέρμπι στο CAS

Στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης θα μεταφερθεί η κόντρα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για την πολυϊδιοκτησία.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ασχοληθεί το CAS με την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά τις προσφυγές του «Δικεφάλου του Βορρά» και του Ολυμπιακού. Οι «ασπρόμαυροι» προσέφυγαν κατά της εις βάρος του απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων, ζητώντας εκδίκαση της υπόθεσης επί της ουσίας, ενώ οι Πειραιώτες ζητούν τον υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Η δικαστική διαμάχη των δύο ομάδων στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης αναμένεται να διαρκέσει πάνω από δυο μήνες. Ωστόσο στις επόμενες 2-3 εβδομάδες το CAS αναμένεται να αποφασιστεί αν ο Ολυμπιακός έχει έννομο συμφέρον στην υπόθεση.

Ο ΠΑΟΚ με την προσφυγή του έχει καταστήσει ως αντίδικό του την ΕΠΟ, η οποία θα κληθεί να αιτιολογήσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία βασίστηκε στην κυβερνητική τροπολογία και όχι στο άρθρο 30 του ΚΑΠ. Εκεί παρεμβαίνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ζητά να εφαρμοστεί ο ΚΑΠ και να επιβληθεί στον ΠΑΟΚ η ποινή του υποβιβασμού.

Το CAS καλείται να αποφασίσει αν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έννομο συμφέρον. Αν αποφανθεί πως δεν έχουν, η προσφυγή του θα απορριφθεί, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα τεθούν αντιμέτωποι άμεσα ή έμμεσα, αφού έχουν διαφορετικά δικόγραφα και ισχυρισμούς που θα κριθούν από το διεθνές δικαστήριο.

Onsports.gr