Βαθμολογία

Από βδομάδα τεστ κορονοϊού στον Απόλλωνα Λάρισας

Η απραξία οδεύει προς το τέλος της και στη Super League 2 καθώς δόθηκε χθες το «πράσινο φως» για την έναρξη των προπονήσεων σε ολιγομελή γκρουπ (κατά τα πρότυπα της μεγάλης κατηγορίας).

Παράλληλα το Υφυπουργείο Αθλητισμού κατέγραψε τους όρους υπό τους οποίους μπορούν οι ομάδες της Super League 2 να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, στον Απόλλωνα Λάρισας προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα να γίνουν οι σχετικές κινήσεις αρχής γενομένης από τα τεστ κορονοϊού, προκειμένου οι παίκτες να επιστρέψουν στη δράση.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι εκφράζονται έντονες ανησυχίες για το ότι το κόστος για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη Super League 2 (επαναλαμβανόμενα τουλάχιστον ανά 8 ημέρες τεστ για τον κορονοϊό κ.λπ.) θα είναι δυσβάσταχτο για τις ομάδες, με άμεσο κίνδυνο την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι όροι για τις ομάδες της Super League 2, τους οποίους απέστειλε το Υφυπουργείο Αθλητισμού στον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο είναι οι εξής:
- Κάθε ΠΑΕ μέλος της Super League 2 να ορίσει υγειονομικό υπεύθυνο, τον οποίο και θα κοινοποιήσει στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.
- O υγειονομικός υπεύθυνος κάθε ΠΑΕ να είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή των όρων και των προϋποθέσεων λειτουργίας της αθλητικής της εγκατάστασης, καθώς και για όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα υποδειχθούν.
- O υγειονομικός υπεύθυνος κάθε ΠΑΕ να συνεργάζεται με τον υγειονομικό υπεύθυνο της Super League 2, ο οποίος και θα είναι ο σύνδεσμος της κατηγορίας με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.
- Κάθε ΠΑΕ να εγγυηθεί γραπτώς ότι θα εφαρμόσει, τόσο το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για το ποδόσφαιρο, όσο και όλες τις υπόλοιπες προβλέψεις, τις απολύτως αναγκαίες, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα ατομικής προπόνησης σε ολιγομελή γκρουπ.

Πηγή: Ελευθερία