Βαθμολογία

Τι θα γίνει με τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Λαρισαίων

Τηλεδιάσκεψη έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τους απ’ όλη τη χώρα και στην οποία συμμετείχαν και μέλη των αθλητικών τμημάτων των Δήμων με αντικείμενο τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων της δύναμής τους μετά το κλείσιμο λόγω της πανδημίας. Στη σύσκεψη από τον Δήμο Λαρισαίων μετείχε ο δήμαρχος Αποστόλης Καλογιάννης, που έκανε ανάλυση όλων των αθλητικών χωρών και ζήτησε να πληροφορηθεί τις αποφάσεις του υφυπουργείου Αθλητισμού.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι το άνοιγμα θα γίνει σιγά-σιγά με μικρά βήματα, γιατί καλύτερα να παραμείνουν κλειστές δυσαρεστώντας τον κόσμο, παρά να υπάρξει ένα κρούσμα κορονοϊού που μπορεί να αναστατώσει την κοινωνία κάθε Δήμου και να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.
Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Λαρισαίων η συζήτηση περιστράφηκε περισσότερο στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, το οποίο δεν θα λειτουργεί ακόμα όπως και το κολυμβητήριο του Αλκαζάρ καθώς θα πρέπει να εκφράσουν άποψη οι ειδικοί για να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών.
Το ευχάριστο είναι στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν στίβο αλλά μόνο για ατομικές προπονήσεις και αυτές θα είναι του Κουκουλίτσιου-Μουσιάρη, της Ανθούπολης και της Νεάπολης υπό τον όρο ότι θα υπάρχει επαρκής φύλαξη αυτών για να επιβλέπονται οι αποστάσεις μεταξύ των αθλουμένων.
Δεν θα λειτουργήσουν τα αποδυτήρια και έγινε σύσταση να αφαιρεθούν οι μπασκέτες, όπου υπάρχουν, αν είναι εφικτό για να μην υπάρξει ομαδική άθληση.
Σ’ αυτές θα γίνονται μόνο ατομικές προπονήσεις.
Επίσης για τα όργανα που υπάρχουν δίπλα από την κοίτη του Πηνειού, επειδή ο ιός στο μέταλλο επιβιώνει τρεις μέρες, θα πρέπει να σκεπαστούν από ειδικό υλικό για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από τους πολίτες.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης τόνισε ότι θα παρθούν όλα τα μέτρα με πρωταρχικό στόχο την ασφαλή άθληση των πολιτών.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία