Βαθμολογία

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το ντέρμπι του… CAS

Στη Λωζάνη μεταφέρεται η δικαστική κόντρα των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για την πολυϊδιοκτησία. Στο CAS θα συνεχιστεί η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, μετά τις προσφυγές τόσο του «Δικεφάλου του Βορρά», που ζητά δικαίωση, όσο και του Ολυμπιακού, που ζητά τον υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσέφυγαν ήδη στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, ενώ ο ΠΑΟΚ αναμένεται να το κάνει τη Δευτέρα (4/5). Ο χρόνος κατάθεσης της προσφυγής δεν έχει μεγάλη σημασία, ενώ η εκδίκαση των υποθέσεων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η προσφυγή των Πειραιωτών στρέφεται κατά της Εφέσεων της ΕΠΟ γιατί έλαβε υπόψη της την τροπολογία Γεραπετρίτη και δεν επικαλέστηκε την μέχρι πριν ισχύουσα παράγραφο στον αθλητικό νόμο. Δηλαδή, δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης, αλλά ζητά τον υποβιβασμό των ΠΑΟΚ και Ξάνθη, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη, θα ζητήσουν από το CAS να εκδικάσει επί της ουσίας την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, κάτι που δεν έγινε στα ελληνικά αθλητικά όργανα, τα οποία βασίστηκαν στην εισήγηση της ΕΕΑ.

Δεν αποκλείεται το CAS να εξετάσει από κοινού τις δύο προσφυγές, αφού αφορούν την ίδια υπόθεση, για να βγει μια απόφαση. Ωστόσο και οι δύο ομάδες θα ζητήσουν το σχήμα των τριών δικαστών στην εκδίκαση, έτσι ώστε να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τον έναν. Μάλιστα, η ΕΠΟ έχει δικαίωμα να επιλέξει κι αυτή έναν δικαστή, ως διάδικος και στις δύο προσφυγές.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποια διαδικασία θα ακολουθήσει το CAS και πότε θα προγραμματίσει την εκδίκαση των υποθέσεων, μιας και οι αποφάσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την κατάσταση στην ελληνική Super League.

onsports.gr