Βαθμολογία

Τσίρκοβιτς: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πεθαίνει»

Ο προπονητής του ΠΑΟ Βάρδας, Μίκι Τσίρκοβιτς με μια μασκροσκελή ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια, καταφέρεται εναντίον αυτών που δεν θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και τα τοπικά, τονίζοντας πως όλοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα επιβιώσουν οι ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής του ΠΑΟ Βάρδας έγραψε χαρακτηριστικά:

«Διαβάζοντας και μιλώντας με πολλούς φίλους από την Αθήνα, που είναι το κέντρο των αποφάσεων, οφείλω στον εαυτό μου να πω δημόσια ότι είναι ντροπή και αίσχος αυτό που πάει να γίνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το τελειώνουν… Αναρωτήθηκε κανείς τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής και στις μικρότερες κατηγορίες, που θα είναι άνεργοι πέντε μήνες; Πώς θα επιβιώσουν;

Όλοι αυτοί οι λεγόμενοι παράγοντες που ζητάνε να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα, για να γλιτώσουν χρήματα νομίζουν ότι είναι έξυπνοι, όπως και αρκετοί προπονητές που συμφωνούν με τους Προέδρους, ελπίζοντας ότι έτσι θα είναι και του χρόνου στην ομάδα. Γι’ αυτό το λόγο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πεθαίνει.

Εννοείται ότι προηγείται η υγεία με την πανδημία που περνάει η χώρα, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο προσφέρει χαρά και αγάπη. Διαβάζω ότι η ΕΠΣ Αχαΐας ζητάει να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα στη Γ΄ Εθνική και το τοπικό. Δεν τους νοιάζει πώς νιώθουν οι ποδοσφαιριστές.

Θεωρούν ότι ξανά τον Σεπτέμβριο πάλι οι ομάδες θα βρουν παίκτες τσάμπα, αφού υπάρχουν πολλοί φοιτητές που θέλουν να γυμνάζονται και ότι η Πάτρα είναι φυτώριο ποδοσφαιριστών που δεν θέλουν να πληρώνονται. Πραγματικά κρίμα… Ζω στην Πάτρα εδώ και δώδεκα χρόνια αλλά δεν δούλεψα σε καμία ομάδα της Αχαΐας. Δεν είναι τυχαίο. Δεν ταιριάζω στη νοοτροπία των παραγόντων που διοικούν τις ομάδες.

Και το βασικό ότι δεν είμαι διορισμένος σε κανένα σχολείο ως γυμναστής, ούτε είμαι πυροσβέστης στο επάγγελμα και να πάω για 400-500 ευρώ να συμπληρώσω το εισόδημά μου. Απλά είμαι επαγγελματίας και ζω από το ποδόσφαιρο.

Αυτή τη στιγμή, γίνεται η μεγαλύτερη αδικία απέναντι στους ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής και Α΄ τοπικού, που δεν τους επιτρέπουν να ασχολούνται με αυτό που αγαπάνε. Οι περισσότεροι παράγοντες, λεγόμενοι Προέδροι, θέλουν να πουλάνε λεζάντα βάζοντας 5-6 χιλιάδες ευρώ και νομίζουν ότι είναι βασιλιάδες.

Αφού ζητάνε να μην ξαναγίνει το πρωτάθλημα για φέτος, θέλω να τους δω πώς θα κλείνουν παίκτες για του χρόνου. Τότε ας μην πέσει ούτε ο Πανηλειακός, ούτε η Ζαχάρω ούτε το Γύθειο. Να ανέβει και ο Ατρόμητος Πατρών.

Ας το μαγειρέψουν όπως κάνουν τόσα χρόνια. Κρίμα κύριοι που δεν σέβεστε τα παιδιά που αγαπάνε το ποδόσφαιρο, τους κόβετε μια απασχόληση και δεν σας νοιάζει πώς θα επιβιώσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εγώ έχω μάθει να μην σκύβω το κεφάλι μπροστά σε κανέναν και ούτε να τα λέω κρυφά.

Σε όποιον αρέσει, καλώς, σε όποιον δεν αρέσει, δεν με νοιάζει. Μην αδικείτε τα παιδιά που αξίζουν λίγο παραπάνω σεβασμό. Ήμουν τυχερός που ήμουν προπονητής στην ομάδα που τουλάχιστον οι παράγοντες σεβάστηκαν τους ποδοσφαιριστές και δείχνουν πώς πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα Γ΄ Εθνικής, στον ΠΑΟ Βάρδας».