Βαθμολογία

«Αναδιάρθρωση, αλλιώς θα ψάχνουν ομάδες του χρόνου»

Πληθαίνουν οι φωνές από τη Γ' Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, που λένε ότι είναι αδυνατόν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση λόγω του κορονοϊού.

«Η κρίση του κορονοϊου είναι η τέλεια ευκαιρία για την ΕΠΟ να αλλάξει το ποδόσφαιρο και να κοιτάξει την επόμενη ημέρα, αλλιώς θα ψάχνει ομάδες του χρόνου για να δηλώσουν συμμετοχή», λέει ο παράγοντας της Θύελλας Πατρών, Δημήτρης Θανόπουλος και προσθέτει:

 «Μα είναι δυνατόν να παίξουμε τώρα; Το ξαναλέω: Είναι η μεγάλη ευκαιρία να ανέβουν περισσότερες ομάδες από την περιοχή μας, να μειωθούν τα έξοδα της διαιτησίας, αλλά και γενικά το κοστολόγιο. Αλλιώς, δεν έχει νόημα. Αν υπάρχουν στον Ομιλο ομάδες όπως εμείς, ο Διαγόρας, η Αχαϊκή, ο Παναιγιάλειος, η Βάρδα, θα αυξηθεί το ενδιαφέρουν και θα μειωθούν τα έξοδα. Για μένα, η μοναδική λύση είναι η αναδιάρθρωση. Ισα - ισα τούς έρχεται κουτί να την εφαρμόσουν».

Ο Δημήτρης Θανόπουλος θεωρεί ότι θα πρόκειται για αλλοίωση πρωταθλήματος σε περίπτωση που η ΕΠΟ αποφασίσει να ολοκληρωθεί η σεζόν. «Οι ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουν αδιάφορους αντιπάλους θα έχουν εύκολο έργο, αφού θα κατέβουν όπως - όπως, ενώ εμείς έχουμε παιχνίδια με ομάδες που έχουν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και με τα νησιά τι θα γίνει; Στη Σούπερ Λιγκ μπορούν να παίζουν και στις 9 το βράδυ. Εμείς τι να παίξουμε;».

Εύλογα ερωτήματα, εύλογες και οι απαντήσεις. Μπορεί να ακούγονται διάφορα, αλλά για την ΕΠΟ είναι πράγματι μια ευκαιρία να αλλάξει τον ποδοσφαιρικό χάρτη της νέας περιόδου, κυρίως σε ό,τι αφορά τη Γ' Εθνική. Τώρα που η κατάσταση είναι «χύμα», έχει τη δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει, ενώ αν αφήσει να ολοκληρωθεί η σεζόν, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Πάντως, αν έχετε παρατηρήσει, και στη Σούπερ Λιγκ «δαγκώνονται». Θέλουν μεν, αλλά ακούν και στην Ευρώπη που είναι επιφυλακτικοί και περιμένουν. Η εκτίμησή μας είναι ότι τουλάχιστον για τη Γ' Εθνική και το ερασιτεχνικό, δεν πρόκειται φέτος να δούμε παιχνίδια. Είναι εκτίμηση όμως, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει μέχρι τις 28 Απριλίου, που θα ληφθεί η οριστική απόφαση.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

θα αποστείλουν Ενώσεις απ' όλη την Ελλάδα, ενόψει της 28ης Απριλίου. Πάνω από τις μισές ΕΠΣ της χώρας - μεταξύ αυτών και η ΕΠΣ Αχαΐας - έχουν συντάξει ένα έγγραφο με το οποίο εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν γίνεται να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. «Δεν μπορούμε να παίξουμε, δώστε λύση για να διακοπεί οριστικά η σεζόν», είναι πάνω - κάτω το πνεύμα.

Προχθές, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Αγγελος Δανιήλ, είχε μια επικοινωνία με κάποιους από τους ομόλογούς του και συμφώνησαν ότι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν πρέπει και δεν μπορούν να συνεχιστούν. Αυτή θα είναι η γραμμή τους και η λογική λέει ότι θα περάσει.

Οι πιέσεις είναι πολλές προς την Ομοσπονδία, ακόμα και από ομάδες της Γ' Εθνικής που έχουν δηλώσει μέσω των παραγόντων τους ότι δεν πρόκειται να κατέβουν εφόσον συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

pelop.gr