Βαθμολογία

Πάσχα στη Λάρισα

Πάσχα στη θεσσαλική πρωτεύουσα θα κάνουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, καθώς η πανδημία του κορονοϊού τους εμπόδισε να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και έμειναν σπίτια τους στη Λάρισα, λαμβάνοντας και ο καθένας τα κατάλληλα ατομικά  μέτρα προστασίας από τον ιό.
Σίγουρα θα ήθελαν να βρεθούν κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, όμως αυτό δεν είναι εφικτό πλέον καθώς σε όλο τον κόσμο ο φονικός ιός δημιούργησε τεράστια προβλήματα και τα μέτρα πλέον είναι πολύ αυστηρά για να γίνουν μετακινήσεις, αφού σε όλες τις χώρες τα θύματα είναι πολλά.
Προτεραιότητα όλων θα πρέπει να είναι η υγεία και η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε με τα μέτρα, που όπως αποδεικνύονται πήρε έγκαιρα, να εμποδίσει την εξάπλωση και να πολεμά με όλα της τα όπλα χωρίς να εφησυχάζει, τον αόρατο εχθρό.
Στην ΑΕΛ οι παίκτες είναι στα σπίτια τους και ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης εντός των τειχών, ελπίζοντας πως θα σταματήσει το συντομότερο δυνατό η καραντίνα και θα επιστρέψουν στην καθημερινότητα.
Όλοι τους βρίσκονται σε αναμονή για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1, θέλουν και πάλι να βρεθούν στους αγωνιστικούς  χώρους, διότι αυτό το διάστημα τους λείπουν πάρα πολύ η μπάλα, οι καθημερινές προπονήσεις, η παρουσία του κόσμου και γενικά η αγωνιστική δραστηριότητα.
Στις 24 Απριλίου θα αποφασιστεί πάντως εάν θα συνεχιστούν ή όχι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, με τις πιθανότητες να είναι πολλές για να ξαναρχίσουν, εφόσον φυσικά τα μηνύματα είναι ακόμη πιο αισιόδοξα τις επόμενες ημέρας για την αντιμετώπιση του ιού.
Πάντως ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι στην ΑΕΛ εκτιμούν πως οι προπονήσεις θα αρχίσουν και πάλι μάλλον μετά τις 10 Μαΐου, διότι πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί πως δεν θα έχουμε κίνδυνο και πάλι εξάπλωσης του κορονοϊού.
Έτσι στην καλύτερη των περιπτώσεων πιθανότατα θα διεξαχθούν τόσο τα πλέι οφ όσο και τα πλέι άουτ στο πρωτάθλημα της  Super League 1, τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.
Η ΑΕΛ θα προσπαθήσει να έχει μια καλή παρουσία στα πλέι άουτ και εκεί ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου θα αξιολογήσει τους παίκτες για την καινούργια αγωνιστική περίοδο 2020-2021, καθώς ήδη σχεδιάζεται η ομάδα και για τη νέα σεζόν.
Φυσικά προγραμματίζεται να ενισχυθεί και το δυναμικό της ομάδας, ήδη έγιναν κάποιες συζητήσεις, αλλά οποιαδήποτε κίνηση θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν και τα πλέι άουτ, εφόσον φυσικά δεν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα.
Εν αναμονή λοιπόν επίσημων νέων για το τι μέλλει γενέσθαι στη Super League 1, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, που φέτος θα είναι πολύ διαφορετικό από τα πρωτοφανή που βιώνουμε.

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Πηγή: Ελευθερία