Βαθμολογία

«Θεωρώ ότι θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Ηλίας Σολάκης, από την Φλώρινα όπου βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του, μίλησε στο «goalpost» για την κατάσταση που βιώνει ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές, ενώ εκτιμά πως το πρωτάθλημα της Football League θα ολοκληρωθεί. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ζούμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς έχει παραλύσει κάθε αθλητική και όχι μόνο, δραστηριότητα. Προέχει, ωστόσο, η υγεία και πως θα συμβάλουμε όλοι και ο καθένας από την πλευρά του, να ξεπεράσουμε την κρίση και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας. Από τις 8 Μαρτίου που δώσαμε το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, η ομάδα παραμένει σε αδράνεια. Έχει δοθεί στους ποδοσφαιριστές ένα πρόγραμμα προετοιμασίας στο σπίτι, προκειμένου να διατηρηθεί ο καθένας σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Σε επικοινωνία που είχα με ορισμένους ποδοσφαιριστές, μου είπαν ότι γυμνάζονται όσο μπορούν. Όσον αφορά τις ισομετρικές ασκήσεις, τους κοιλιακούς και κάποιες άλλες ασκήσεις, μπορούν οι παίκτες να τις κάνουν στο σπίτι. Πιστεύω, ότι όλοι έχουν χρόνο να ασχοληθούν με κάτι παραπάνω, τρέχοντας για μισή ώρα την ημέρα σε κάποιο χώρο.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό τους θα πρέπει να κρατηθούν σε μία καλή κατάσταση».

Για το αν πιστεύει πως θα ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα της Football League: «Θεωρώ ότι θα ολοκληρωθεί, καθώς οι τρεις αγωνιστικές που απομένουν δεν είναι πολλές, σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να γίνουν τα παιχνίδια, μπορεί να είναι και μία με μιάμιση εβδομάδα».

Για το χρόνο προετοιμασίας που θα χρειαστούν οι ομάδες πριν επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις: «Θα χρειαστούν σίγουρα γύρω στις 20 μέρες για να γίνει μία μίνι προετοιμασία, πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Για να μπορέσουν οι ομάδες να παρουσιαστούν χωρίς προβλήματα και οι παίκτες να είναι σε θέση να αποκτήσουν ένα σχετικό ρυθμό».

Για το αν η μεγάλη αγωνιστική απραξία επηρεάσει σημαντικά τις ομάδες: «Μην περιμένετε να δείτε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι οι ομάδες θα επιστρέψουν στο γήπεδο απλά για να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους. Κάποιες ομάδες, οι οποίες έχουν ένα παραπάνω στόχο, ίσως πιεστούν λίγο περισσότερο. Αλλά οι παίκτες, κυρίως αυτοί που μένουν ελεύθεροι, μη νομίζετε ότι θα βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά, υπό το φόβο να τραυματιστούν. Ορισμένοι μπορεί ήδη να έχουν μιλήσει με κάποιες άλλες ομάδες και να είναι πολύ προσεκτικοί. Θα γίνει μία προετοιμασία τέτοια, ώστε οι παίκτες να μπορούν να βγάλουν ένα παιχνίδι, σε όποιο ρυθμό μπορούν. Πιστεύω, ότι το ίδιο θα γίνει και στις πιο υψηλές κατηγορίες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι στη συνέχεια και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι ομάδες θα μπουν και πάλι σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη νέα χρονιά».

Για τα σενάρια που ακούγονται περί αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων: «Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο είμαστε υπέρ της αναβάθμισης τους αθλήματος. Εύχομαι οι αρμόδιοι να κάνουν ότι είναι καλύτερο για το ποδόσφαιρο. Από την πλευρά μας εμείς οι προπονητές, όπως και οι ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να κοιτάζουμε το αγωνιστικό κομμάτι. Θεωρώ, πάντως, πως το περσινό πλάνο με τη δημιουργία της Super League 2 δεν πέτυχε, καθώς το πρωτάθλημα δεν είχε το ενδιαφέρον που ήλπιζαν κάποιοι. Μου ακούγεται καλύτερο να γίνουν δύο όμιλοι Β’ Εθνικής με καλές ομάδες, που θα έχουν κόσμο, ιστορία και να έχουν παράλληλα δυναμική, όσον αφορά το οικονομικό. Για να μην έχουμε αποχωρήσεις ομάδων από το πρωτάθλημα μεσούσης της περιόδου, οι οποίες αλλοιώνουν το πρωτάθλημα. Είναι καλό να υπάρχουν 14 δυνατές ομάδες σε κάθε όμιλο και να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με δυνατά παιχνίδια».