Βαθμολογία

Κορονοϊός: Επίσημα στα μέτρα στήριξης παίκτες και ομάδες

Ο ΚΑΔ 9499 που αφορά τους παίκτες και τα σωματεία μπήκε στα μέτρα στήριξης. Στους επιπλέον Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που εντάσσονται στα Μέτρα Στήριξης και ανακοινώθηκαν σήμερα, εντάσσεται και ο ΚΑΔ 9499, για τον οποίο νωρίτερα σήμερα είχε αιτηθεί, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προς τους αρμοδίους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη.

Πρόκειται για φορείς που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στο Ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδά του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.

Οι φορείς αυτοί δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη δέσμη των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά προστέθηκαν σήμερα στη σχετική λίστα.

Θυμίζουμε ότι το αίτημα αφορούσε:

• Αθλητικά σωματεία και Ενώσεις που χρησιμοποιούν μεν διαφορετικούς ΚΑΔ από τους οριζόμενους σε προστασία, ωστόσο, διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στον ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδά του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.
• Οι επαγγελματίες αθλητές που, σύμφωνα με τα λεγόμενα των SL1, SL2 και FL, κατ’ εξαίρεση δεν δηλώνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ», με προσδιορισμό των κριτηρίων υπαγωγής τους σε συνεργασία τόσο με τις Λίγκες όσο και με τους επαγγελματικούς συνδέσμους των αθλητών αυτών, με έμφαση στην επιλογή εισοδηματικών κριτηρίων.
• Οι αθλητές ΑμεΑ, που, όντας ερασιτέχνες αθλητές, κινδυνεύουν με μείωση ή πλήρη διακοπή των οδοιπορικών εξόδων που λαμβάνουν από τα σωματεία τους. Να ενταχθούν στα μέτρα που μόλις χθες εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, ιδίως ως προς τα άτομα με αναπηρία.