Βαθμολογία

Σπουδαία επιτεύγματα με την «βυσσινί» φανέλα

Η ΑΕΛ είναι η μοναδική εκτός Λεκανοπεδίου και Θεσσαλονίκης που έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας στην εποχή της Α’ Εθνικής.

Το δυναμικό της ΑΕΛ τότε απαρτιζόταν βασικά από Θεσσαλούς παίκτες και στην πλειοψηφία τους από το νομό Λάρισας. Στο ρόστερ υπήρχε επίσης ένας Σερραίος, ο Χρήστος Μιχαήλ, και δύο ξένοι παίκτες, ο Κανιέμπα και ο Τσίγκοφ.

Στα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν εκείνη την εποχή όσον αφορά τα εισιτήρια η ΑΕΛ είχε ξεπεράσει τους 10.000 φιλάθλους στα 11 από τα 15 παιχνίδια της. Ρεκόρ ήταν το ματς με τον Παναθηναϊκό στις 27/12/1987 όπου βρέθηκαν στις κερκίδες του Αλκαζάρ 18.500 Λαρισαίοι!

Στο ματς με τον Ηρακλή την προτελευταία αγωνιστική κόπηκαν 18.245 εισιτήρια με τον κόσμο να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο στη λήξη του αγώνα και τους δρόμους να κατακλύζονται από Λαρισαίους που ύψωσαν στον αέρα τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Χρήστος αποτέλεσε έναν από τους φύλακες άγγελους της ΑΕΛ εκείνα τα χρόνια, ενώ για πολλά χρόνια ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στην ΠΑΕ ΑΕΛ με μεγάλη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΛ και μαθαίνει τα μυστικά της μπάλας στους νεαρούς κίπερ. Αρκετά τα κλικ που έχουμε από την φίλο Χρήστο, ένα χαρακτηριστικό σας μεταφέρουμε στο συγκεκριμένο σχόλιο σε προετοιμασία της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Καρπενήσι, όπου ο Χρήστος εν ώρα προπόνησης δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να μεταδώσει τις γνώσεις του.

*Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στο athleticlarissa και τον ιδιοκτήτη του Χρήστο Γκατζούλη.