Βαθμολογία

Τον «λύγισαν» οι απουσίες… (PICS)

Αναγκασμένος να παραταχθεί με αρκετές απουσίες ήταν ο Ηρακλής Λάρισας στο…. αφιλόξενο γήπεδο της Αταλάντης κόντρα στην ομώνυμη ομάδα αφού αγωνίστηκε ουσιαστικά χωρίς τα δύο βασικά του στόπερ (Τσακάλι – Ψωμολιάς). Επίσης εκτός αποστολής ήταν για διάφορους λόγους και οι Σπηλιόπουλος, Τσαπατώρης και Ντιντής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ: Χρήστος Γκατζούλης

Η ομάδα της Λάρισας γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 σε ένα γήπεδο που σίγουρα ήταν τουλάχιστον εχθρικό για τους φιλοξενούμενους αφού τα… «γαλλικά» δεν είχαν τελειωμό από την κερκίδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πολλά χρόνια πίσω μας γύρισε η συμπεριφορά του κόσμου προς την ομάδα του Ηρακλή Λάρισας που όλα αυτά τα χρόνια διδάσκει ήθος και δεν έχει δώσει όπου και αν έχει αγωνιστεί το παραμικρό δικαίωμα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ηρακλής πάλεψε ένα δύσκολο παιχνίδι και κόντρα σε μία ομάδα που πραγματικά «καιγόταν» για βαθμούς. Η ομάδα της Λάρισας αναγκάστηκε να παίξει με στόπερ τον Τάρτα και τον Μανιώτη που «έσφιξε τα δόντια» αφού είχε υψηλό πυρετό και προσπάθησε με όσες δυνάμεις μπορούσε να έχει να αγωνιστεί σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι «πατούσαν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν αρκετές φορές στην εστία του Παπαγιάννη χωρίς να κάνουν την κλασσική ευκαιρία αλλά προσπαθούσαν να γίνουν επικίνδυνοι. Στο 43’ από ωραία μπαλιά του Αθανασιά, ο Νάστας έκανε το πλασέ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, σκορ που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν κάπως «μουδιασμένοι» από το γκολ του Ηρακλή, όμως ευτύχησαν να φέρουν νωρίς το ματς στα ίσα. Συγκεκριμένα στο 53’ ο Αντωνόπουλος με πλασέ έκανε το 1-1.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Μαλισσόβας Α. έκανε την ολική ανατροπή με πλασέ (2-1). Στο 80’ οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη με το σουτ του Κωστίκα από μακριά. Στο 85’ ο Ναρίνογλου για τον Ηρακλή έκανε το σουτ από κοντά, με τα πόδια έδιωξε ο κίπερ των γηπεδούχων. Και στο 92’ ο Ζαφειρίου απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή αφού μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, ο τερματοφύλακας της Αταλάντης έδιωξε σε κόρνερ.   

Αταλάντη (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Καπετάνος, Τσακανίκας, Μαλισσόβας Α., Σαλιάϊ, Μακρόπουλος, Λυτάκης, Λαμπρόπουλος (45’ Χαϊκάλης), Αντωνόπουλος, Δουβάρας (72’ Μαργαρίτης), Μαλισσόβας Κ., Κωστίκα (83’ Δήμος).

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης – Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Αθανασιάς (60’ Ναρίνογλου), Γιαννακόπουλος, Μανιώτης, Τάρτας, Νεμπεγλέρας (82’ Σκαφιδάς), Χριστίδης (76’ Μουξιός), Νάστας, Κακαβίτσης, Ζαφειρίου, Γκιουρσάνης.  

Διαιτητική τριπλέτα: Καλογερόπουλος, Καραγιαννίδης, Τσολακίδης (Αθηνών).