Βαθμολογία

Έχασε κλασσικές ευκαιρίες και το «πλήρωσε» στην επανάληψη… (PICS)

Ο Ηρακλής Λάρισας ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τον 1ο γύρο την Κυριακή (15/12) στο γήπεδο του Παλαμά. Εκεί γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 από τον τοπικό Ατρόμητο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Αξίζει να τονίσουμε πως η αναμέτρηση διεξήχθη σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο που δεν επέτρεψε να παιχθεί ποδόσφαιρο και σίγουρα βοήθησε τους γηπεδούχους. Ο Ηρακλής Λάρισας διαθέτει από την άλλη μία άκρως ποιοτική ομάδα και σε τέτοια «χωράφια» είναι αδύνατο να δείξει τις δυνατότητές του.

Η ομάδα της Λάρισας ξεκίνησε ιδανικά το ματς και στη συνέχεια θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι αν οι Χρηστίδης και Νεμπεγλέρας ήταν εύστοχοι στις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Ο Κακαβίτσης έβαλε τον Ηρακλή μπροστά στο σκορ και είχε το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο.

Άτυχη στάθηκε η Λαρισινή ομάδα αφού στην ανάπαυλα αποχώρησε τραυματίας ο έμπειρος στόπερ Ψωμολιάς και αυτό ανάγκασε τον τεχνικό Χρήστο Χατζηλιάδη να «ανακατέψει την τράπουλα» και να χρησιμοποιήσει στα στόπερ τους Μανιώτη και Τάρτα, δύο παίκτες που δεν είχαν ξανά παίξει μαζί στη συγκεκριμένη θέση.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος Παλαμά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 53’ σε μία φάση που ο διαιτητής της αναμέτρησης ελέγχεται για την απόφασή του. Στη συνέχεια όπως ήταν λογικό οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, παίξανε πολύ δυνατά και κατάφεραν να πάρουν μία μεγάλη νίκη αφού σημείωσαν άλλα δύο τέρματα.

Ένα ακόμη αρνητικό για τον Ηρακλή ήταν η αποβολή του Τάρτα στο 85’, ενώ στη συνέχεια κόκκινη κάρτα δέχθηκαν και οι Ναρίνογλου και Κακαβίτσης με σκοπό να εκτίσουν στο παιχνίδι που ακολουθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα για τον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ και αν είναι «καθαροί» από κάρτες με την έναρξη του δευτέρου γύρου.

Στο 5’ ο Κατσιγιάννης έκανε το σουτ από καλό σημείο το οποίο πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Χρηστίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κακαβίτσης με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Στο 22’ ο Κατσιγιάννης και πάλι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ, ο Παπαγιάννης έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Νεμπεγλέρας αμαρκάριστος έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και με εξουδετερωμένο τερματοφύλακα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα αφού αμυντικός του Παλαμά έσωσε σίγουρο γκολ! Στο 25’ ο Χρηστίδης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και από θέση βολής δεν μπόρεσε να σκοράρει σε μία απίστευτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Στο 53’ πέναλτι κέρδισε ο Μπασιάκας σε μία φάση με τον Χρηστίδη με τον Κόκκινο να σκοράρει για το 1-1. Ο διαιτητής του ματς ελέγχεται γι’ αυτή του την απόφαση. Στο 60’ από σέντρα του Κατσιγιάννη, ο Κόκκινος με κεφαλιά έκανε το 2-1 και στο 68’ ο Μίχος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Παλαμάς του Τάκη Παραφέστα πήρε τη νίκη, ενώ ο Ηρακλής Λάρισας του Χρήστου Χατζηλιάδη έμεινε με την πικρία…

Ατρόμητος Παλαμά (Τάκης Παραφέστας): Κούτσικος, Μπασιάκας, Μπαντής, Κατσιγιάννης, Εκίζογλου, Μίχος (86’ Ζάγγος), Βαγγελάκος, Λιάπης, Κόκκινος, Αλεξόπουλος (78’ Οικονόμου Γ.), Ζάρρας.

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης – Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Ναρίνογλου, Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς (46’ λ.τ. Αλεξανδρής), Τάρτας, Νεμπεγλέρας, Χρηστίδης (71’ Μουξιός), Μανιώτης (83’ Φώτος), Κακαβίτσης, Ζαφειρίου, Νάστας (63’ Γκιουρσάνης).

Διαιτητική τριπλέτα: Κεχαγιάς, Πραχάλης (Κοζάνης), Σάκκος (Σερρών).