Βαθμολογία

Νίκη και 2η θέση για τον Ηρακλή Λάρισας, 1-0 τον Δία Δίου (PICS)

Στις νίκες επέστρεψε την Κυριακή (24/11) ο Ηρακλής Λάρισας κερδίζοντας στην έδρα του τον Δία Δίου με σκορ 1-0 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (3ος όμιλος). Η ομάδα της Λάρισας κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο με σκόρερ τον Σπύρο Ζαφειρίου στο 54’.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Στην 2η θέση ο «Γηραιός» που δείχνει μεγάλη σταθερότητα στο φετινό πρωτάθλημα. Πολλές και κλασσικές οι χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Ηρακλή που θα μπορούσε εύκολα να έχει «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Από την άλλη ο Δίας έδειξε πως διαθέτει μία έμπειρη ομάδα που όμως στο συγκεκριμένο ματς δεν μπόρεσε να δείξει κάτι το ιδιαίτερα πέραν ορισμένων μεμονωμένων ευκαιριών στην επανάληψη.

Ο Ηρακλής άφησε πίσω του την ήττα από τον Αλμυρό και επέστρεψε στις νίκες, ένα τρίποντο που συνοδεύτηκε και από καλό ποδόσφαιρο. Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να βρεθεί στο γήπεδο αρκετός κόσμος. Παρόλα αυτά έγινε ένα δυνατό και ωραίο παιχνίδι που είχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Πολλές κλασσικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό.

Καθολική ήταν η υπεροχή του Ηρακλή στο πρώτο μέρος, όμως δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ. Στις αρχές του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα και στη συνέχεια κατάφεραν να διαχειριστούν το παιχνίδι και να πάρουν μία σημαντική νίκη.

Στο 5’ ο Κακαβίτσης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, έκανε το σουτ μπλόκαρε ο κίπερ του Δία. Τρία λεπτά μετά ο Νάστας από πλάγια έκανε το σουτ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 11’ ο Παπαστεργίου έκανε το μακρινό σουτ, σε κόρνερ έδιωξε ο Παπαγιάννης. Στο 14’ πάλι ο Νάστας έκανε το σουτ, ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα.

Στο 28’ τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Ηρακλή με τους Ψωμολιά και Τσακάλι να μην βρίσκουν τον δρόμο για τα δίχτυα. Στο 44’ ο Χρηστίδης έκανε το σουτ, σε κόρνερ ο κίπερ του Δία και στο 45’ ο Ψωμολιάς έκανε το σουτ, έδιωξαν οι αμυντικοί τον κίνδυνο.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ. Στο 54’ ο Ζαφειρίου με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-0 από ωραία πάσα του Μανιώτη.

Στο 66’ ο Καραθάνος έκανε το σουτ που πέρασε άουτ και στο 72’ έχασε μία καλή ευκαιρία ο Δίας με τον Καλουσίδη να κάνει το σουτ και τον Παπαγιάννη να διώχνει τον κίνδυνο.

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης – Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Ναρίνογλου, Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς, Τσακάλι, Νεμπεγλέρας, Χρηστίδης (73’ Αλεξανδρής), Μανιώτης, Κακαβίτσης (92’ Τάρτας), Ζαφειρίου (90’ Μουξιός), Νάστας (82’ Γκιουρσάνης).

Δίας Δίου (Παναγιώτης Παρασίδης): Ευαγγέλου, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος, Τσουρέκας (60’ Καλουσίδης), Παπαστεργίου, Μαυρίδης (74’ Νάκας), Παναγιωτίδης, Μανίκας.

Διαιτητική τριπλετα: Μαρόπουλος, Παπαδόπουλος, Ανδρέου (Μακεδονίας).