Βαθμολογία

Στην «αγαπημένη» του λευκή ισοπαλία έμεινε στην Καλαμπάκα ο Οικονόμος

Με μία ακόμη ισοπαλία συνόδευσε την αγωνιστική του προσπάθεια ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος αγωνιζόμενος στο "Βασίλειος Καρακίτσιος" της Καλαμπάκας έμεινε στο "λευκό" 0-0 για τέταρτη φορά στην φετινή  περίοδο, ενώ αν συνυπολογιστεί και το 1-1 κόντρα στην ΑΕ Καρίτσας οι  "πράσινοι" μετρούν συνολικά πέντε ισοπαλίες στις επτά πρώτες αγωνιστικές  του πρωταθλήματος!

Αναμφίβολα, η διαρκής επανάληψη του ιδίου αποτελέσματος είναι εύγλωττη  ένδειξη των δυνατοτήτων αλλά και των αδυναμιών του συγκροτήματος του  Γιάννη Τσακμακίδη, το οποίο δείχνει δυσκατάβλητο αμυντικά αλλά - παράλληλα - με σαφή δυσκολία στο σκοράρισμα. Με αντίπαλο την γνώριμη από πέρυσι αλλά αρκετά αλλαγμένη ομάδα των  Μετεώρων, οι Τσαριτσανιώτες θα μπορούσαν να φθάσουν στην νίκη αλλά στο τέλος κινδύνευσαν και να ηττηθούν, σε μία φάση που επιστράτευσε τα εντυπωσιακά αντανακλαστικά του ο εξαιρετικός και σήμερα Παναγιώτης Νούσιας.

Έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον μέχρι τώρα βοηθό Νίκο Μανούρα  ως επικεφαλής, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ορεξάτοι το παιχνίδι και δύο φορές με τον Ιωάννου (4' κεφαλιά, 10' σουτ που έφυγαν εκτός εστίας) προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί. Στο 20' "απάντησε" ο Τόλιος με σουτ που επίσης έφυγε άουτ, ενώ στο 26' ο διαιτητής καταλόγισε αρχικά πέναλτι υπέρ του Οικονόμου, όταν ο Γκαμπέτας ανατράπηκε από τον Κατσιαντώνη αλλά ανακάλεσε την απόφασή του όταν ο β΄βοηθός του υπέδειξε αντικανονική εκτέλεση του πλαγίου άουτ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 59' ο Τόλιος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Τοπουζλή από απόσταση 40 περίπου μέτρων με την μπάλλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 65' σουτ του Ιωάννου των γηπεδούχων (σκόρερ και των τριών τερμάτων τους μέχρι τώρα). Στο 65' το οριζόντιο δοκάρι απέτρεψε την παραβίαση της εστίας των Μετεώρων στο σουτ που επιχείρησε ο εξαιρετικά δραστήριος Τόλιος, ενώ στο 68' ο Νούσιας εξουδετέρωσε το γυριστό σουτ του Πολυζόπουλου.Στο 83' οι δύο πρωταγωνιστές της προηγούμενης φάσης "συναντήθηκαν" και πάλι, με τον Πολυζόπουλο εξ επαφής να σουτάρει στην δεξιά γωνία του Νούσια στην κορυφαία στιγμή των γηπεδούχων αλλά ο Νούσιας ενστικτωδώς απέκρουσε, στερώντας τους Καλαμπακιώτες από την ευκαιρία να πανηγυρίσουν.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι Τσαριτσανιώτες προσπάθησαν να  δημιουργήσουν προϋποθέσεις επίτευξης τέρματος αλλά τα σουτ του Τόλιου (87') και του νεοεισελθόντος Μπαλογιάννη (90'+4') έφυγαν εκτός εστίας. Κάθε προσπάθεια να αποδώσει δικαιοσύνη κατέβαλε ο πρωτοεμφανιζόμενος στην Γ' Εθνική Καρδιτσιώτης Νίκος Κουτρουμάνος, ο οποίος είχε ως συνεργάτες τους Γιώργο Παπαλίτσα - Πέτρο Κανιούρα.Την κίτρινη κάρτα  αντίκρισαν οι Ιωάννου (14'), Τσιαντούλας (28'), Γεωργάκης (34'),  Κατσιαντώνης (79') των γηπεδούχων και οι Μπάμης (57'), Φλώρος (61' - συμπλήρωσε τέσσερις και δεν θα αγωνισθεί εναντίον του Πιερικού), Χρυσοστόμου (85').Στο 90'+1', κατά την στιγμή που αποχωρούσε λόγω  αντικατάστασης ο αρχηγός του Οικονόμου Τόλιος, ο αρχηγός των Μετεώρων Παπαευθυμίου εξαπέλυσε ακατάσχετο υβρεολόγιο εναντίον του διαιτητή , με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να αντιμετωπίζει πλέον ποινή τεσσάρων αγωνιστικών.

ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ (Νίκος Μανούρας):Τοπουζλής, Μπέτσας (86΄Γρηγορίου),  Δάσσιος, Λουκάς, Γεωργάκης, Κατσιαντώνης, Πολυζόπουλος, Παπαευθυμίου, Ιωάννου, Τσιαντούλας (71' Φωτίκας), Ζουλιάνο Περέϊρα (64΄Νικλητσιώτης).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Γιάννης Τσακμακίδης): Νούσιας, Ντούφας (84΄  Δραχαλίβας), Γαλάνης, Καρλιάμπας, Δραγατσίκης, Μπάμης, Γκαμπέτας (89'  Μουλτσιάς), Αργύρης, Φλώρος, Καραλούλης (76' Χρυσοστόμου), Τόλιος  (90'+1' Μπαλογιάννης).