Βαθμολογία

Ήττα για τον Απόλλωνα Λάρισας στα Γιάννινα

Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Απόλλων Λάρισας στο φιλικό της Παρασκευής (20/9) που διεξήχθηκε στο ΠΑΕΚΙ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε έξυπνα και δυνατά, προσέχοντας αρκετά την άμυνα του και δυσκολεύοντας τις κινήσεις των γηπεδούχων.

Σε αυτό το διάστημα η λαρισινή ομάδα έχασε πέναλτι που θα μπορούσε να της δώσει το προβάδισμα στο σκορ. Στην επανάληψη το "λευκό" σκορ μετατράπηκε σε ήττα με σκορ 4-1, που προήλθε κυρίως από ατομικά λάθη αλλά και όλες τις αλλαγές που έκανε ο τεχνικός Αριάν Μπελά.

Πάντως μια εβδομάδα πριν να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League 2 ο Απόλλωνας έδειξε ότι διαθέτει μια πολύ καλή βασική ενδεκάδα, μειονεκτεί όμως στο ...βάθος του πάγκου και σε αυτό καλείται να βρει άμεσα λύσεις, η τεχνική ηγεσία των "κυανόλευκων". Σουτ του Πίτου Γκαρσία από τον άξονα στο 23'. η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γκέκα.

Πέναλτι για τον Απόλλωνα Λάρισας στο 30' σε ανατροπή του Δημήτρη Τασιούλη από τον Μπουκουβάλα. Σωστή η απόφαση του διαιτητή Νέου. Χαμένο πέναλτι για τον Απόλλωνα Λάρισας στο 31'.

Ο αρχηγός Κώστας Χατζής ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και παρότι έστειλε τον Γιαννίκογλου στην αντίθετη πλευρά, δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι, άουτ.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου και στο 0-0 ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνας Λάρισας. Καλό ξεκίνημα για τον ΠΑΣ που είχε δύο ευκαιρίες στην αρχή με Λέο και Κάστρο, αλλά χωρίς συνέχεια. Η γιαννιώτικη ομάδα είχε μια ανούσια κυκλοφορία της μπάλας, όμως τη μεγάλη ευκαιρία την έχασαν οι Λαρισαίοι που είχαν χαμένο πέναλτι με τον Χατζή και είχαν προσεχτική εκμετάλευση των χώρων.

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ με τον Λέο στο 48'. Ο Λέο δέχτηκε την εξαιρετική κάθετη του Νάουμετς και βγήκε τετ α τετ με τον Γκέκα, είχε τον χρόνο και τον τρόπο να πλασάρει εύστοχα και να νικήσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ στο 55' με τον Οικονομόπουλο. Ο ΠΑΣ κινήθηκε ωραία από αριστερά, ο Οικονομόπουλος έκανε την κίνηση από δεξιά αφού δέχτηκε την πάσα του Νικολιά, ντρίπλαρε και με συρτό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Λάρισας και έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία για το 2-0.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 56' όταν ο Παμλίδης δέχτηκε την πάσα του Λέο με τακουνάκι και βγήκε τετ α τετ, αλλά άργησε να τελειώσει τη φάση και έδωσε τη δυνατότητα στους αμυντικούς του Απόλλωνα να διώξουν σε κόρνερ καθώς έβαλαν την κόντρα στο σουτ.

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ στο 65'. Ωραίος συνδυασμός των παικτών του ΠΑΣ από αριστερά, ο Παμλίδης με ωραίο σήκωμα της μπάλας έβγαλε τον Λώλη τετ α τετ, ο τερματοφύλακας έκανε άστοχη έξοδο και ο νεαρός παίκτης του ΠΑΣ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του αμυντικού του Απόλλωνα και έκανε το 3-0.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 78' με σουτ του Λώλη που απέκρουσε ο τερματοφύλακας Βασιλειάδης. ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ στο 81' με τον Νάουμετς. Γρήγορη αντεπίθεση για τον ΠΑΣ, ο Νάουμετς έκανε εξαιρετική ντρίπλα κάτω από τα πόδια του αμυντικού και με σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Πέναλτι για τον Απόλλωνα Λάρισας στο 82' σε χέρι αμυντικού του ΠΑΣ κι ενώ είχαν βγει τετ α τετ οι φιλοξενούμενοι. ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα Λάρισας στο 83'. Ο Μαρκ Σιφναίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και μείωσε για τη λαρισινή ομάδα σε 4-1. Σουτ του Βαγενά στο 87' από τον άξονα, η μπάλα στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Νέος με βοηθούς τους Μπόσια και Σπυρογιώτη, άπαντες από τον σύνδεσμο διαιτητών της ΕΠΣ Ηπείρου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύργης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Κάστρο, Πίτου Γκαρσία, Καρτάλης, Νικολιάς, Νάουμετς, Λέο.

Χρησιμοποιήθηκαν στο β' ημίχρονο και οι: Χουτεσιώτης, Ζιούλης, Πανουργιάς, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Λιάσος, Ράντοβατς, Παμλίδης, Λώλης, Γροσδάνης.

Απόλλων Λάρισας (Γιάννης Μπελά): Γκέκας, Καρίκι, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Σκούπρας, Σουλιώτης, Χατζής, Νούσιος, Μπαστακός, Τασιουλης, Γκουστάβο.

Αγωνίσθηκαν ακόμη στην επανάληψη οι: Βασιλειάδης, Κούλπας, Κωστούλας, Γεωργακόπουλος, Νύκταρης, Μπιμάι, Καμπέρης, Μπαστακός, Ναζίμ, Βαγενάς, Σιφναίος.