Βαθμολογία

Αποσύρθηκε στα 28 του γιατί δεν άντεξε τον ρατσισμό

Τα πολλαπλά κρούσματα ρατσισμού εις βάρος του ανάγκασαν τον Μάρβιν Σόρντελ να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 28 ετών. Το όνομά του μπορεί να μην λέει κάτι σε πολλούς, διότι ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, ωστόσο, ο ίδιος γίνεται ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που, επισήμως τουλάχιστον, αποσύρεται από την ενεργό δράση λόγω ρατσισμού.

Ο λόγος για τον Άγγλο επιθετικό Μάρβιν Σόρντελ, ο οποίος πριν καλά καλά κλείσει τα 30 του χρόνια (σ.σ. γεννηθείς το 1991) αποφάσισε να ολοκληρώσει το κεφάλαιο «επαγγελματικό ποδόσφαιρο» για τον ίδιο. «Έπαιξα για την εθνική Αγγλίας, έπαιξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Premier League, είχα περισσότερα από 300 παιχνίδια σε εννέα ομάδες, αλλά το άσχημο πρόσωπο του ποδοσφαίρου είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μου. Έγινα αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς πολλές φορές, υπέμεινα bullying, ύβρεις...

Όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφαση να πάψω να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γιατί ξέρω ότι θα είμαι χαρούμενος άνθρωπος και έτσι θα καταφέρω να ξαναβρώ την αγάπη που είχα χάσει για το άθλημα...», εξήγησε ο ίδιος με ανακοίνωσή του, γνωστοποιώντας τους λόγους που τον ώθησαν να λάβει αυτήν την απροσδόκητη απόφαση.

Πηγή: Μetrosport