Βαθμολογία

Πέρασε στα πέναλτι η Μαδαγασκάρη

Θέση για τα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, έκλεισε την Κυριακή (7/7) η Μαδαγασκάρη. Η ομάδα του Νικολά Ντιπουί επικράτησε με 4-2 (2-2 κ.α. kαι παράταση το Κονγκό) και πλέον περιμένει την αντίπαλό της που θα προκύψει από το ζευγάρι Γκάνα - Τυνησία.

Μόλις στο 9' ο Αμαντά έκανε το 1-0 ενώ στο 21' ο Μπακαμπού έφερε το ματς στα... ίσια. Στο 77' οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν ξανά... κεφάλι στο σκορ με τον Αντριατσίμα αλλά στο 90' ο Μπεμπά σκόραρε για το 2-2.

Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση... Εκεί δεν άλλαξε τίποτα, με την υπόθεση πρόκριση να κρίνεται στη... ρώσικη ρουλέτα όπου η Μαδαγασκάρη πήρε τη νίκη.

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ: Αντριέν, Μετανίρ, Μομπρίς, Ραζακαναντεναϊνά, Φοντέν, Ανίς, Αμαντά, Ραβέλοσον (58' Αντριαναριμανανά), Νομενζαναχάρι (89' Καλόιν), Αντριατσίμα (112' Ρακοτοχαριμαλαλά), Αντριά (105' Μορέλ).

ΚΟΝΓΚΟ: Ματαμπί, Μπεκό, Μουζίνγκα, Τισεράν, Μπεμπά, Μοκέ (46' Μεσάκ), Μαγκομά, Ακολό (70' Μπολασί), Μουλουμπού (67' Μποκαντί), Ασομπαλονγκά (91' Εμποκού), Μπακαμπού.