Βαθμολογία

Επέστρεψε στη Γιουβέντους ο Μπουφόν

Στην αγαπημένη του Γιουβέντους, έπειτα από διάλειμμα ενός έτους, επέστρεψε την Πέμπτη (4/7) ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο 41χρονος τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και έδωσε τα χέρια με τη «Μεγάλη Κυρία» η οποία και ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Ο πολύπειρος άσος πέρασε με επιτυχία από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Μάλιστα, μετά την εκπνοή του θα πάρει θέση στη διοίκηση των πρωταθλητών Ιταλίας.

«Καλωσόρισες σπίτι σου, Τζίτζι! Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν επιστρέφει στην Γιουβέντους: μία μεγάλη ιστορία που συνεχίζεται. Μετά από έναν χρόνο μακριά από το Τορίνο, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν επιστρέφει στην Γιουβέντους, υπογράφοντας μία συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Ήταν η 19η Μαΐου 2018. Εκείνη την ημέρα είχαμε όλοι, πρώτος ο Μπουφόν, μάτια πρησμένα από δάκρυα, αποχαιρετώντας κάποιον που για εμάς ήταν κάτι παραπάνω από ένας αρχηγός: ήταν ένας θρύλος, ένα σύμβολο.

Πιθανότατα ο καθένας από εμάς ήλπιζε, και κατά βάθος ήξερε, πως εκείνη η κλωστή που μας ένωνε για πάρα πολλά χρόνια δεν προοριζόταν να σπάσει. Και έτσι θα γίνει.

Μετά από έναν χρόνο στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία είχε ποσοστό αποκρούσεων 73,5% νικώντας τα 13 από τα 17 ματς της Ligue 1 στα οποία πήρε μέρος και προσθέτοντας στο εκπληκτικό παλμαρέ του ένα πρωτάθλημα και ένα Σούπερ Καπ Γαλλίας, ο Τζίτζι επιστρέφει στην Γιουβέντους. Ο Τζίτζι επιστρέφει σπίτι», αναφέρεται στην ανακοίνωση των «μπιανκονέρι».