Βαθμολογία

Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα η Βραζιλία!

Ξανά όπως παλιά… Ο λόγος για τη Βραζιλία, η οποία δείχνει ικανή να επιστρέψει στους τίτλους έπειτα από 12 χρόνια απουσίας. Κι όλα αυτά, καθώς η «σελεσάο» νίκησε δίκαια με 2-0 την Αργεντινή στο μεγάλο ημιτελικό του Κόπα Αμερίκα 2019 τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/7).

Η ομάδα του Τίτε ήταν ανώτερη και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που γίνεται την Κυριακή (7/7) αναμένοντας πλέον το νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην κάτοχο του τροπαίου Χιλή και την ευχάριστη έκπληξη των φετινών αγώνων, το Περού τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/7).

Η Βραζιλία προηγήθηκε με σουτ του Γκάμπριελ Ζέσους στο 19’ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ με σουτ (έπειτα από σλάλομ) του Φιρμίνο στο 71’. Αντίθετα η Αργεντινή του Μέσι έφυγε ξανά με σκυμμένο το κεφάλι από μια σημαντική διοργάνωση αν και της έμεινε η πίκρα των δύο δοκαριών ανάμεσα στα ισάριθμα τέρματα των νικητών. Αρχικά με την κεφαλιά του Αγκουέρο στο 30’ και εν συνεχεία με τη βολίδα του Μέσι στο 57’, που αμφότερα σταμάτησαν στο σίδερο της εστίας της Βραζιλίας.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τιτέ): Άλισον, Μαρκίνιος (61’ Μιράντα), Τιάγκο Σίλβα, Ντάνι Άλβες, Άλεξ Σάντρο, Καζεμίρο, Αρτούρ, Κουτίνιο, Εβέρτον (46’ Γουίλιαν), Φιρμίνο, Γκαμπιέλ Ζέσους (80’ Αλαν)

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Πετσέλα, Οταμέντι, Φόιτ, Ταλιαφίκο (86’ Ντιμπάλα), Παρέδες, Ντε Πάουλ (67’ Λο Σέλσο), Ακούνια (59’ Ντι Μαρία), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Αγκουέρο.