Βαθμολογία

«Πλήγωσε» την Ουρουγουάη στα πέναλτι το Περού

Ακάθεκτο συνεχίζει το Περού την πορεία του στο Κόπα Αμέρικα της Βραζιλίας. Οι «Ίνκας» επικράτησαν με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια) της Ουρουγουάης, το βράδυ του Σαββάτου (29/6), και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα όπου θα αντιμετωπίσουν τη Χιλή.

Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, ωστόσο οι Ουρουγουανοί είδαν να τους ακυρώνονται γκολ των Ντε Αρασκαέτα (29'), Καβάνι (59') και Σουάρες (73'). Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στη... ρώσικη ρουλέτα. Εκεί, μοιραίος ήταν ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ο οποίος είδε τον Γκαλέσε να του αποκρούει το πρώτο πέναλτι. Οι Περουβιανοί εκμεταλλεύτηκαν αυτή την κατάσταση, ευστόχησαν σε όλα τα δικά τους και πήραν τη νίκη – πρόκριση.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Τζιοβάνι Γκονζάλες, Χιμένες, Γοδίν, Κάσερες, Βαλβέρδε (90+6' Στουάνι), Μπεντανκούρ, Ναντές (57' Τορέιρα), Ντε Αρασκαέτα, Καβάνι, Σουάρες.

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Άμπραμ, Ζαμπράνο, Τράουκο, Τάπια, Γιοτούν, Κουέβα (85' Ρουιντίας), Φλόρες, Καρίγιο (75' Κρίστοφερ Γκονζάλες), Γκερέρο.