Βαθμολογία

Επάνοδος... Αντώνη Γραβάνη

Η πρόσφατη γενική συνέλευση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ σημαδεύτηκε από την επάνοδο του πρώην προέδρου Αντώνη Γραβάνη στα δρώμενα του σωματείου αφού αποφασίστηκε ομόφωνα να ακολουθηθεί η δικιά του πρόταση προς το διοικητικό συμβούλιο. Τη «σκυτάλη» την πήρε από τον νυν πρόεδρο Γιώργο Νάκα όταν αυτός τόνισε στα μέλη ότι η διοίκηση βάσει του νέου αθλητικού νόμου δεν θα δώσει βεβαίωση μη χρεών στην ΠΑΕ ΑΕΛ για να πάρει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο Γραβάνης είπε ότι και στο παρελθόν υπήρχαν αντίστοιχες οφειλές της ΠΑΕ (έκανε μάλιστα συγκεκριμένη αναφορά στη διετία 2010-2012 όταν η ΠΑΕ δεν πλήρωνε, και υποχρεώθηκε να ξαναρχίσει να πληρώνει εκκαθαρίσεις επί δικής του προεδρίας και μετά από σκληρές πιέσεις και διαπραγματεύσεις). Τόνισε ότι οι επιχειρηματίες κοιτάνε μόνο το ατομικό τους συμφέρον και απέναντί τους το σωματείο πρέπει να διαφυλάξει τα δικά του συμφέροντα και τα τμήματα με τους αθλητές του. Χαρακτήρισε σημαντικό όπλο για τον Ερασιτέχνη τη βεβαίωση εξόφλησης οφειλών που πλέον απαιτεί ο νέος αθλητικός νόμος να προσκομίσει η ΠΑΕ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ("μακάρι να υπήρχε και παλιότερα" είπε χαρακτηριστικά). Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γραβάνης πρότεινε στη Γ.Σ. να λάβει απόφαση με την οποία "να απαγορεύει" στο Δ.Σ. του σωματείου να χορηγήσει βεβαίωση τακτοποίησης οφειλών στην ΠΑΕ αν δεν εξοφληθούν οι εκκαθαρίσεις των προηγουμένων 2 ετών, και δεν τακτοποιηθεί με εκχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων η οφειλή της τελευταίας σεζόν 2018-2019". Η πρόταση υπερψηφίστηκε από όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και πάρθηκε έτσι ομόφωνη απόφαση.

Μπορεί λοιπόν να αποσύρθηκε πικραμένος από τα διοικητικά δρώμενα μετά το επεισοδιακό καλοκαίρι του 2013, αλλά η αλήθεια είναι ότι η πρότασή του για μια ΑΕΛ συλλογικής λαρισινής ιδιοκτησίας που δεν θα εξαρτιόταν από τους κάθε λογής "επενδυτές"(με και χωρίς εισαγωγικά) δημιουργεί ένα ερώτημα. Ποια θα ήταν η τύχη της ομάδας σήμερα αν είχε ακολουθηθεί ο συγκεκριμένος, ιδιαίτερα δύσκολος, δρόμος.

Πάντως ο Αντώνης Γραβάνης παραμένει ενεργός συνδικαλιστής στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας (μέλος Δ.Σ. από το 2008 ως σήμερα) έδειξε ότι δεν έπαψε να ενδιαφέρεται και να συμμετέχει στις διαδικασίες της μητρικής, όπως του αρέσει να την αποκαλεί, ΑΕΛ. Περί της πρότασής του πάντως θα φανούν οι εξελίξεις μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος στις 24 Αυγούστου.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ
Πηγή: Ελευθερία