Βαθμολογία

Παρελθόν ο Γιάννης Τζήμας για τον Α.Σ. Καρδίτσας

Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του ΑΣ Καρδίτσας έλαβε τέλος με την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Τζήμα. Ο Λαρισαίος τεχνικός ήταν αναμφισβήτητα ο πλέον πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου και έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στην πορεία της ομάδας στα δύο πρώτα χρόνια στην Α2 Εθνική.

Ο Γιάννης Τζήμας ανέλαβε την Καρδίτσα τον Νοέμβριο του 2018, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Λευτέρη Καλογήρου και κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής αποφεύγοντας τα πλέι άουτ. Τη φετινή σεζόν πραγματοποιώντας πορεία πρωταθλητισμού στον β’ γύρο τερμάτισε στην 3η θέση στην κανονική περίοδο, πίσω από τον Ιωνικό Ν. και τον Ηρακλή που προβιβάστηκαν στην Basket League και συμμετείχε στα πλέι οφ όπου παρά το πλεονέκτημα έδρας ηττήθηκε από την Καστοριά.

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής: «Ο Γιάννης Τζήμας, στον ενάμιση χρόνο της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας μας, συνέβαλλε καθοριστικά στην εξασφάλιση της απευθείας παραμονής στην Α2 Εθνική την περίοδο 2017-18 και στη συνέχεια, στην κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κανονική περίοδο της περιόδου 2018-19 και τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου.

Είναι χωρίς αμφιβολία, ο πλέον επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του σωματείου μας και πρόσφερε τα μέγιστα στην ομάδα μας στις δύο πρώτες της χρονιές στην Α2 Εθνική, τόσο αγωνιστικά, όσο και σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και νοοτροπίας.

Με τον Γιάννη Τζήμα έγιναν αρκετές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, με αντικείμενο την επόμενη σεζόν και το ενδεχόμενο συνέχισης της συνεργασίας, κάτι που ήταν άλλωστε κοινή επιθυμία. Η απόφαση της διοίκησης για την ολοκλήρωση της συνεργασίας, προέκυψε από την ανάγκη αλλαγής της φιλοσοφίας και του τρόπου λειτουργίας του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Η δύσκολη αλλά συνειδητή αυτή επιλογή, προφανώς δεν αφορά στην προπονητική αξία, το ήθος και την προσωπικότητα του Γιάννη Τζήμα. Εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και της προοπτικής του συλλόγου, που καλείται να ανταπεξέλθει σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον στο προσκήνιο του ελληνικού μπάσκετ, στο οποίο ο Α.Σ.Κ. εκπροσωπεί την περιοχή μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Γιάννη για τη συνεργασία, η οποία αποτέλεσε για την ομάδα μας χαρά και τιμή και του ευχόμαστε υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και κάθε επιτυχία στη συνέχεια» καταλήγει η ανακοίνωση.