Βαθμολογία

Γκέλαρε η Βραζιλία, τριάρα το Περού

Την τρίτη αγωνιστική του 1ου ομίλου θα πρέπει να περιμένει η Βραζιλία για να σφραγίσει την πρόκρισή της στη συνέχεια του Κόπα Αμέρικα. Η «Σελεσάο» έμεινε στο 0-0 με τη Βενεζουέλα τα ξημερώματα της Τετάρτης (19/6), με το VAR να καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Βενεζουελάνοι αμύνθηκαν όπως έπρεπε, με τη Βραζιλία να μην καταφέρνει να εντυπωσιάσει. Βέβαια, γκολ μπήκαν από τη «Σελεσάο», αλλά όλα ακυρώθηκαν. Το ένα για επιθετικό φάουλ του Φιρμίνο και αυτά των Ζεσούς και Κουτίνιο στο 59' και 86' αντίστοιχα μέσω VAR, αν και στο δεύτερο ο Φιρμίνο που εμπλέκεται στη φάση φαίνεται να καλύπτεται.

Στο άλλο ματς του ομίλου, το Περού δεν δυσκολεύτηκε να φιλοδωρήσει με νέα τριάρα τη Βολιβία, επικρατώντας 3-1. Ο Μορένο άνοιξε το σκορ για τους Βολιβιανούς με πέναλτι που καταλογίστηκε μέσω VAR, αλλά ο Πάολο Γκερέρο έφερε το ματς στα ίσα στο 44'.

Στο 54' ο Φαρφάν έκανε με κεφαλιά την ανατροπή και ο Φλόρες «σφράγισε» τη νίκη στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, με το Περού να ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Βραζιλία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγωνιστικές)

Βραζιλία 4

Περού 4

Βενεζουέλα 2

Βολιβία 0

Επόμενη αγωνιστική

Περού - Βραζιλία

Βολιβία - Βενεζουέλα