Βαθμολογία

Ξεκινούν τα ημιτελικά της Basket League

Ημέρα έναρξης των ημιτελικών της Basket League σήμερα (29/5) με τα πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Προμηθέα Πάτρας και του Περιστερίου κόντρα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό.

Εν αρχή στις 19:00 στο Περιστέρι, το οποίο επιστρέφει σε ημιτελικά μετά την σεζόν 2002-2003 όταν και τότε είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να αντιμετωπίζει τους πρωταθλητές Ελλάδος. Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει κρύψει ότι μεγάλη του αγάπη πλην του Περιστερίου είναι και το «τριφύλλι» γνωρίζοντας ότι το τελευταίο είναι και το φαβορί. Κακά τα ψέματα το Περιστέρι αυτό που θέλει σε αυτή τη σειρά είναι να χαρεί τα ματς και να προσπαθήσει όσο μπορεί να φανεί ανταγωνιστικό.

Οδηγός για την ομάδα της Δυτικής Αττικής το φετινό νικηφόρο ματς της κανονικής περιόδου. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι είναι το φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμήσει την μοναδική εν Ελλάδι ομάδα που τον κέρδισε φέτος, με τον Ρικ Πιτίνο να θέλει η ομάδα να παρουσιαστεί σοβαρή και σε καμία περίπτωση να μην νομίζει ότι θα έχει εύκολο έργο. Αγωνιστικά μοναδική απουσία για τους «πράσινους» ο Νίκος Παππάς. Τηλεοπτικά το ματς από το ΕΡΤ Sports.

Στις 19:30 στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Προμηθέα με στόχο φυσικά τη νίκη. Οι συγκυρίες και ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε να αγωνιστεί με την Κύμη, έφεραν την Ένωση στη πρώτη θέση και με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα του Μπάνκι θέλει να το εκμεταλλευτεί αυτό και να επιστρέψει σε τελικούς μετά την σεζόν 2004-2005 που ήταν η τελευταία φορά που δεν είδαμε τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ή το ανάποδο. Αγωνιστικά εκτός έμειναν οι τραυματίες Ματσιούλις, Καββαδάς, Τσαλμπούρης

Ο Προμηθέας θέλει να κάνει το μπρέικ και να γράψει ιστορία καθώς μετά η σειρά θα μεταφερθεί στη Πάτρα και στο Προμηθέα θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Χωρίς άγχος η ομάδα του Μάκη Γιατρά η οποία είχε και μία εβδομάδα παραπάνω ξεκούραση. Αγωνιστικά ο τεχνικός του Προμηθέα είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες. Τηλεοπτική κάλυψη της αναμέτρησης από το Cosmote Sport 4.