Βαθμολογία

Υποβιβάστηκε η Στουτγάρδη του Δώνη, ιστορική άνοδος της Ουνιόν

Στουτγάρδη και Ουνιόν έμειναν στο 0-0 στον δεύτερο αγώνα μπαράζ ανάμεσα στις δύο ομάδες με την πρώτη να υποβιβάζεται και τη δεύτερη να ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Bundesliga.

Ιστορικές στιγμές ζουν όλοι στην Ουνιόν Βερολίνου, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου θα αγωνιστεί στην Bundesliga. Μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα μπαράζ, η ομάδα του Βερολίνου έμεινε στο 0-0 στο δεύτερο ματς με την Στουτγάρδη που της έδωσε το εισιτήριο για την κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Τάσου Δώνη (ο οποίος αγωνίστηκε για 60 λεπτά ξεκινώντας το ματς ως βασικός) πίεσε, έψαξε το γκολ που θα της έδινε την παραμονή, αλλά δεν τα κατάφερε.

Για την ακρίβεια τα κατάφερε αφού σκόραρε στο 10' με εκτέλεση φάουλ του Αόγκο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR. Ο διαιτητής έκρινε ότι ο Γκονζάλες, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ, εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα της Ουνιόν κι έτσι ακύρωσε το γκολ.

Παρά την πίεση η ομάδα του Βερολίνου άντεξε και θα μπορούσε να έχει σκοράρει εκεί στο 64 και στο 66' αν οι προσπάθειες του Αμντουλαχί δεν σταματούσαν στα δοκάρια της εστίας της Στουτγάρδης.

Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος με την Ουνιόν να πανηγυρίζει την ιστορικής άνοδο στην Bundesliga και την Στουτγάρδη να υποβιβάζεται. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους οπαδούς της ομάδας του Βερολίνου να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την ιστορική στιγμή της Ουνιόν.