Βαθμολογία

Πρόκριση για ΑΕΚ και Περιστέρι

Την πρόκρισή τους στα ημιτελικά των play-off της Basket League πανηγύρισαν σήμερα (25/5) η ΑΕΚ και το Περιστέρι μετά τις νίκες τους κόντρα σε Χολαργό και Ήφαιστο Λήμνου αντίστοιχα.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον Χολαργό, ο οποίος δεν είχε να χάσει τίποτα, όμως στα κρίσιμα σημεία η Ένωση πάτησε το γκάζι και έφτασε στη νίκη με 88-75 και στα ημιτελικά εκεί που περιμένει τον Προμηθέα Πάτρας με πλεονέκτημα έδρας. Για τον πρωτάρη στη μεγάλη κατηγορία Χολαργό και μόνο η παρουσία του στα play-off καθιστά τη σεζόν πετυχημένη.

Σε ημιτελική φάση play-off επιστρέφει, μετά την σεζόν 2002-2003, το Περιστέρι το οποίο νίκησε τον Ήφαιστο Λήμνου με 74-64 μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Έτσι η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό με πλεονέκτημα έδρας, ενώ ο Ήφαιστος, παρότι νεοφώτιστος απέδειξε ότι έχει μία πολύ καλή ομάδα και δίκαια έφτασε εδώ που έφτασε.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τελευταία φορά που το Περιστέρι βρέθηκε σε ημιτελική φάση αντιμετώπισε πάλι τον Παναθηναϊκό και παρότι είχε μειονέκτημα έδρας του έβαλε δύσκολα καθώς στο πρώτο ματς στο Σπόρτινγκ, έδρα του Παναθηναϊκού τότε, είχε νικήσει με 82-85 και βρέθηκε πολύ κοντά στον τελικό. Όμως οι «πράσινοι» πήραν τη ρεβάνς στο Περιστέρι και ξανάφεραν τη σειρά στην έδρα τους παίρνοντας τη νίκη και εν τέλει και το πρωτάθλημα στους τελικούς με την ΑΕΚ. Μία ΑΕΚ την οποία δεν αποκλείεται να συναντήσουν και τώρα.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

ΑΕΚ - Χολαργός 88-75

Περιστέρι - Ήφαιστος Λήμνου 74-64

Ημιτελική φάση (πρόκριση στις τρεις νίκες)

ΑΕΚ - Προμηθέας Πατρών

Περιστέρι - Παναθηναϊκός

* Τα ημιτελικά ξεκινούν την Τετάρτη 29 Μαΐου και αναμένουμε τις ώρες έναρξης των αγώνων από τον ΕΣΑΚΕ