Βαθμολογία

Αν δεν κατέβει ο Ολυμπιακός υποβιβάζεται στην Α2

Κανονικά σήμερα (20/5) είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο γύρο των play-off της Basket League.

Όμως αν τηρηθούν τα λεγόμενα του Γιώργου Αγγελόπουλου στους φιλάθλους της θύρας 7 ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει στο ΟΑΚΑ τότε αυτομάτως οι Πειραιώτες θα υποβιβαστούν στην Α2.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν η μοναδική που αντέδρασε στη σύσκεψη του Σαββάτου καθώς εκρεμμεί η προσφυγή τους στο ΑΣΕΑΔ για την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν δικαίωση και επανάληψη της αγωνιστικής κάτι που αν συμβεί θα φέρει πιθανόν και αλλαγές στη τελική βαθμολογία, η οποία είναι επικυρωμένη από τον ΕΣΑΚΕ. Επίσης ουσιαστικά θα είναι και σαν να μην έγιναν τα play-off των άλλων ομάδων.

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός προετοιμάστηκε κανονικά για τον αγώνα και θα προσέλθει κανονικά στο ΟΑΚΑ όπως προβλέπεται βάσει κανονισμού. Οι διαιτητές θα περιμένουν τον προβλεπόμενο χρόνο και αν ο Ολυμπιακός δεν εμφανιστεί στο παρκέ τότε θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά και αυτομάτως θα υποβιβαστεί στην Α2.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός επίσημα δεν έχει ανακοινώσει ότι δεν θα κατέβει, παρά μόνο υπάρχει η δήλωση του Αγγελόπουλου στους οργανωμένους. Πάντως ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του προπονήθηκαν κανονικά, ως όφειλαν μιας και μιλάμε για επαγγελματική ομάδα και επαγγελματίες παίκτες.

Βέβαια το θέμα είναι τι θα γίνει και με τον κόσμο του Παναθηναϊκού που έχει ήδη κλείσει εισιτήριο και το αν θα πρέπει να πάει στο ΟΑΚΑ ή όχι. Αν δεν υπάρξει επίσημη ενημέρωση των Πειραιωτών προς τον ΕΣΑΚΕ τότε ενδεχομένως αρκετοί φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδος να βρεθούν στο ΟΑΚΑ, αλλά είναι απίθανο να δουν αγώνα.