Βαθμολογία

Ενδιαφέρον για πολλούς λόγους...

Τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου με την ΑΕΛ να αντιμετωπίζει την Κυριακή (5/5) στις 19:00 τον Ολυμπιακό στο AEL FC ARENA.

Ένα παιχνίδι βαθμολογικά αδιάφορο για τους «βυσσινί» οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την παραμονή τους μετά τη μεγάλη νίκη με 1-0 απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ και για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι είναι βαθμολογικά αδιάφορο καθώς οι Πειραιώτες είναι σίγουρα δεύτεροι.

Αγωνιστικά η ομάδα της ΑΕΛ έχει πετύχει τον στόχο της, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί λόγοι που καθιστούν ενδιαφέρον το ματς με τους «κόκκινους» και οι οποίοι δίνουν κίνητρα στους Λαρισαίους να ψάξουν τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Το athleticlarissa.gr σας αναλύει παρακάτω τους λόγους αυτούς:

* Καταρχάς πάντα μία νίκη απέναντι σε μία εκ των μεγάλων ομάδων της χώρας μας έχει την δική της αξία και πάντα θα είναι σημείο αναφοράς στην τεράστια «βυσσινί» ιστορία.

* Η ΑΕΛ έχει το κίνητρο του να παραμείνει αήττητη στην έδρα της κόντρα στις ομάδες που διεκδίκησαν το πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό) κάτι που έχει να συμβεί από την σεζόν 2008-2009. Τότε η ΑΕΛ είχε τρεις ισοπαλίες με 1-1 κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ κατά σειρά, ομάδες που διεκδίκησαν τον τίτλο. Φέτος έχουμε το 0-0 απέναντι στην Ένωση και το 1-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

* Με νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό η ΑΕΛ θα φτάσει τους 37 βαθμούς και αν παράλληλα η Λαμία δεν κερδίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και ο Παναιτωλικός τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τότε οι Λαρισαίοι θα προσπεράσουν Αγρινιώτες και Λαμιώτες και θα πάρουν τον άτυπο τίτλο της κορυφαίας επαρχιακής ομάδας. Κάτι που επίσης έχει να συμβεί από την σεζόν 2008-2009.

* Οι «βυσσινί» αν επικρατήσουν του Ολυμπιακού θα σταματήσουν το σερί νικών της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς η οποία μετρά 9 συνεχόμενες νίκες, μετά την ήττα στην Τούμπα, ενώ συνολικά στο δεύτερο γύρο έχουν 13 νίκες σε 14 παιχνίδια. Στατιστικό πραγματικά εκπληκτικό και αν η ΑΕΛ νικήσει θα το «σπάσει».

* Με νίκη η ΑΕΛ θα σπάσει και την αρνητική παράδοση που κρατά από την σεζόν 2009-2010 και την θέλει να μην μπορεί να νικήσει την τελευταία αγωνιστική είτε μιλάμε για εντός, είτε για εκτός έδρας παιχνίδι. Μετά το 0-1 στη Λιβαδειά την σεζόν 2008-2009 ακολούθησαν τέσσερις χρονιές με τρεις ήττες και μία ισοπαλία σε αναμετρήσεις της 30ης αγωνιστικής. Συνοπτικά, σεζόν 2009-2010 (1-2 από Λεβαδειακό), 2010-2011 (6-0 από Ολυμπιακό), 2016-2017 (2-0 από Παναθηναϊκό) και πέρσι 1-1 με την Λαμία.

* Τέλος η ΑΕΛ παραδοσιακά πετυχαίνει μία μεγάλη νίκη στην έδρα της απέναντι στις μεγάλες ομάδες, ειδικά στο AEL FC ARENA. Εκεί κέρδισε Παναθηναϊκό την σεζόν 2010-2011 με 2-0, Ολυμπιακό την σεζόν 2016-2017 με 1-0. Μόνο πέρσι δεν τα κατάφερε, όμως αν βάλουμε και το κύπελλο εκεί κέρδισε 2-1 την ΑΕΚ.

Όλοι αυτοί οι λόγοι σίγουρα αποτελούν κίνητρο για την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα για να διεκδικήσει τη νίκη στο κυριακάτικο (5/5) παιχνίδι και να κλείσει ιδανικά την φετινή πετυχημένη σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ