Βαθμολογία

Κυριακές των Βαΐων με μεγάλες νίκες (video)

Μία μεγάλη νίκη πέτυχε την Κυριακή των Βαΐων (21/4) η ΑΕΛ μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ με 1-0, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League.

Έτσι η ΑΕΛ κλείδωσε και μαθηματικά την παραμονή της στη κατηγορία, πετυχαίνοντας παράλληλα και τη πρώτη νίκη της ιστορίας της στην έδρα της ΑΕΚ, είτε μιλάμε για τη Νέα Φιλαδέλφεια είτε για το ΟΑΚΑ που χρησιμοποιεί η Ένωση.

Οι «βυσσινί» κέρδισαν την ΑΕΚ, μία μεγάλη νίκη για την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα, σε ένα ματς που θύμισε σε πολλούς το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ακριβώς δέκα χρόνια πριν, όταν τότε οι Λαρισαίοι με το τέρμα του Ζουράφσκι είχαν νικήσει στο Πειραιά.

Τότε η ΑΕΛ ήταν στα ψηλά και διεκδικούσε την έξοδο της στο Εuropa League και στο στόχο αυτό, τεράστιας σημασίας νίκη ήταν αυτή στο Φάληρο που έδωσε στους «βυσσινί» το δικαίωμα με ακόμα μία νίκη στο φινάλε στη Λιβαδειά, να πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πολλά τα κοινά σημεία των δύο αναμετρήσεων τα οποία και σας τα θυμίζει το athleticlarissa.gr.

* Η ΑΕΛ για να φτάσει στο στόχο θα έπρεπε να παίξει με μία από τις μεγάλες ομάδες εκτός έδρας και να πάρει αποτέλεσμα. Το πέτυχε και τότε και τώρα.

* Το ματς τότε έγινε Κυριακή των Βαΐων, 12 Απριλίου 2009, όπως Κυριακή των Βαΐων ήταν και τώρα, 21 Απριλίου 2019.

* Ίδιο σκορ και τότε και τώρα και μάλιστα με σκόρερ, ξένο ποδοσφαιριστή.

* Στην πρωτεύουσα το παιχνίδι τότε, στην πρωτεύουσα και τώρα.

* 29η αγωνιστική και τότε, 29η αγωνιστική και τώρα.

* Ο Ολυμπιακός τότε ήταν εν δυνάμει πρωταθλητής, όπως εν δυνάμει πρωταθλήτρια ήταν και τώρα η ΑΕΚ.

* Τότε στο κύπελλο αγωνιζόταν στον έναν ημιτελικό ο Ολυμπιακός που κατέκτησε τον τίτλο, με τον Αστέρα Τρίπολης. Φέτος αγωνίζονται ο ΠΑΟΚ που κατέκτησε τον τίτλο, με τον σύλλογο της Αρκαδίας. Θέλετε και άλλα; Η ΑΕΚ τώρα αγωνίζεται με την ευχάριστη έκπληξη του θεσμού την Λαμία, η οποία απέκλεισε τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ. Τότε η ΑΕΚ έπαιζε με την ευχάριστη έκπληξη τον Πανσερραϊκό ο οποίος απέκλεισε μέσα στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό!!!

Αναλυτικά και τα video από τα Ολυμπιακός - ΑΕΛ 0-1 και ΑΕΚ - ΑΕΛ 0-1:

Ολυμπιακός - ΑΕΛ 0-1

">http://

ΑΕΚ - ΑΕΛ 0-1

">http://

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ