Βαθμολογία

Μόρας: «Κάναμε υπέρβαση»

Για μία ΑΕΛ που έβγαλε καρδιά και πάθος σε όλο το πρωτάθλημα και πως έκανε την υπέρβασή της παίρνοντας 4 βαθμούς από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τις δυο τελευταίες αγωνιστικές, έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μόρας. Μετά το ματς του ΟΑΚΑ ο στόπερ της ΑΕΛ είπε στη ΝΟVA:

«Δεν ήξερα ότι η Λάρισα δεν είχε κερδίσει ποτέ την ΑΕΚ στην έδρα της. Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε για να τελειώσουμε το θέμα παραμονής. Τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής μας έφεραν να κυνηγάμε βαθμούς. Οι βαθμοί που μαζέψαμε ήταν παραπάνω από τους στόχους μας. Οι 4 βαθμοί που πήραμε με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήταν περισσότεροι. Δεν είχαμε σκοπό σήμερα να κάνουμε ρεκόρ ή να γράψουμε ιστορία, αλλά να πάρουμε τους βαθμούς για να μην εχουμε στο μυαλό μας τι γίνεται σε Ηράκλειο και Νέα Σμύρνη. Χρειάζονταν κι άλλοι βαθμοί. Γι’ αυτό κάναμε υπέρβαση σε αυτά τα δυο τελευταία παιχνίδι. Μας το… χρωστούσε από πέρυσι; Μπορεί. Πέρυσι κλαίγαμε (σ.σ. προφανώς εννοεί το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στα ημιτελικά), σήμερα χαμογελάμε».

Για τον προπονητή του και το στήσιμο;

«Ό,τι εχουμε καταφέρει φέτος αξίζει και μας έβγαλε ο προπονητής. Του δίνω συγχαρητήρια. Κατάφερε να βγάλει και από τους 34 παίκτες το 200% από κάθε παίκτη. Μπορεί σε κάποια εκτός έδρας ματς να μην ήμασταν καλοί, αλλά είχαμε χαρακτήρα. Βγάλαμε καρδιά, πάθος, διάθεση και να μην καταφέρει κανείς να μας «κλέψει» την προσπάθειά μας. Πάμε για το επόμενο».

Για τον τίτλο που θα έβαζε φέτος στη Λάρισα;

«Δεν ειμαι καλός σε αυτά. Ομάδα με πάθος και καρδιά… Πραγματικά κερδίσαμε παιχνίδια όχι παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, αλλά βγάζοντας ό,τι είχαμε και δεν είχαμε».

Για τον ίδιο;

«Η χρονιά δεν ήταν η καλύτερη. Όπως θα την ήθελα. Από θέμα επιτυχιών ήταν καλά γιατί σωθήκαμε. Το λάθος το δικό μου ήταν ότι δεν χειρίστηκα καλά τον τραυματισμό μου. Κάποιοι βιάστηκαν και έλεγαν ότι μεγάλωσα ,ότι πρέπει να παρατήσω. Δεν τα παρατάς έτσι. Είχα έναν τραυματισμό που δεν χειρίστηκα σωστά. Ειχα 4 υποτροπές. Όταν ηρέμησα έβγαλα τη χρονιά. Είναι ωραίο να ακούς τέτοια πράγματα, με πεισμώνουν. Όταν βλέπεις έναν 37 ετών να χαίρεστε που τον βλέπετε. Δεν θέλω να πάρω άλλα από το ποδόσφαιρο. Να δώσω μόνο. Τελείωσε, το ευχαριστηθήκαμε, το χαρήκαμε. Υγεία σε όλο τον κόσμο».