Βαθμολογία

Μπελά - Τάτσης σημειώσατε 1

Ο Απόλλων Λάρισας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Πλατανιά καθώς επικράτησε με 1-0, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 29η αγωνιστική της Football League.

Έτσι οι Λαρισαίοι βρίσκονται μία ανάσα από την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 13ο της Super League καθώς τους αρκεί ένας βαθμός στο εκτός έδρας ματς με τον Ηρόδοτο.

Στο σημερινό παιχνίδι αντίπαλοι βρέθηκαν, δύο νέοι και αξιόλογοι προπονητές, μα πάνω από όλα πολύ καλοί φίλοι που ήταν αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Αριάν Μπελά για τον Απόλλωνα και Γιάννης Τάτσης για τον Πλατανιά.

Δύο προπονητές με τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστές με πολλές παραστάσεις στις ομάδες που αγωνίστηκαν και με τεράστια επιτυχία έχοντας βιώσει ανόδους (αμφότεροι με τον ΠΑΣ Γιάννινα την σεζόν 1999-2000 σε αγώνες μπαράζ με το Αιγάλεω και τον Πανσερραϊκό, αλλά και μόνοι τους, ο Μπελά με την Κέρκυρα, σεζόν 2003-2004, ο Τάτσης με την Καβάλα, σεζόν 2008-2009.

Αλλά και εξόδους στην Ευρώπη, ο μεν Μπελά με τον Πανιώνιο την σεζόν 2002-2003, ο δε Τάτσης με τον Απόλλωνα Σμύρνης την σεζόν 1994-1995, ενώ ο τελευταίος έχει παίξει και σε τελικό κυπέλλου με την Ελαφρά Ταξιαρχία, την σεζόν 1995-1996, με αντίπαλο την ΑΕΚ. Δύο πραγματικά σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η κοινή τους πορεία στον «Άγιαξ της Ηπείρου» και όλα όσα έζησαν με την φανέλα του ΠΑΣ, με αποκορύφωμα φυσικά το ιστορικό, για τους Γιαννιώτες, μπαράζ του 2000 με το Αιγάλεω στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει δημιουργήσει και μία μεγάλη φιλία. Αυτή σήμερα, για 90 λεπτά, έμεινε στην άκρη καθώς ο καθένας κοίταζε ότι το καλύτερο για την ομάδα του.

Ο Αλβανός τεχνικός του Απόλλωνα ήταν αυτός που χαμογέλασε και με το 1-0, βλέπει την ομάδα του να οδεύει προς τους αγώνες μπαράζ με τον 13ο της μεγάλης κατηγορίας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ