Βαθμολογία

Μεγάλη νίκη για Ρέθυμνο, την διαφορά το Λαύριο, έκπληξη από Κολοσσό

Με τις αναμετρήσεις της 25ης αγωνιστικής, πλην του αγώνα Χολαργός - Παναθηναϊκός που αναβλήθηκε λόγω της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στα play-off της Ευρωλίγκα, συνεχίστηκε σήμερα (20/4) το πρωτάθλημα της Basket League.

Mεγάλη νίκη πέτυχε το Ρέθυμνο το οποίο επικράτησε με 83-73 του Περιστερίου και ουσιαστικά παραμένει στην κατηγορία, εκτός αν στο φινάλε η Κύμη νικήσει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και φυσικά το Ρέθυμνο ηττηθεί από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Το Περιστέρι παρά την ήττα του παρέμεινε τρίτο, αλλά σε ισοβαθμία με τον Προμηθέα.

Σε ένα ματς θρίλερ η Κύμη είχε και τη νίκη και τη διαφορά απέναντι στο Λαύριο, ωστόσο στο φινάλε αγχώθηκε με συνέπεια να νικήσει 89-88 και παρά τη νίκη δεν κρατά την τύχη στα χέρια της καθώς στο φινάλε με δεδομένο ότι λογικά θα χάσει στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό θα παρακαλά να ηττηθεί και το Λαύριο από τον Ήφαιστο Λήμνου στην Αθήνα.

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε ο Κολοσσός Ρόδου ο οποίος νίκησε στη Πυλαία τον ΠΑΟΚ με 79-83 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Ο Κολοσσός παρότι και μαθηματικά υποβιβασμένος πέτυχε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Δικέφαλο ο οποίος υποχώρησε στην πέμπτη θέση. Για τον ΠΑΟΚ όλα θα κριθούν στο φινάλε στο παιχνίδι μέσα στο Περιστέρι όπου η νίκη είναι μονόδρομος.

Στην τέταρτη θέση, ισόβαθμος με Περιστέρι, ο Προμηθέας που ήταν καταιγιστικός απέναντι στον Πανιώνιο τον οποίο νίκησε 104-67. Για την ομάδα του Μάκη Γιατρά ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα στη μάχη της τετράδας, αν και στο φινάλε τον περιμένει ο Ολυμπιακός και για να είναι τέταρτος θα θέλει νίκη του Περιστερίου απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 67-76 και κλείδωσε την έβδομη θέση, ενώ σίγουρα δεύτερη είναι η ΑΕΚ, σε ένα μάλλον αδιάφορο και ανούσιο ντέρμπι. Νέα νίκη στη Λήμνο για τον Ήφαιστο, που είναι σίγουρα έκτος, με τους Λημνιώτες να επικρατούν 73-64 του Άρη, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την παραμονή του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 25ης αγωνιστικής της Basket League:

Ρέθυμνο - Περιστέρι 83-73

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 67-76

ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου 79-83

Κύμη - Λαύριο 89-88
 
Προμηθέας Πατρών - Πανιώνιος 104-67

Ήφαιστος Λήμνου - Άρης 73-64

Χολαργός - Παναθηναϊκός (αναβλήθηκε λόγω της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στα play-off της Ευρωλίγκα)

Βαθμολογία:

1. Παναθηναϊκός 47**

2. ΑΕΚ 42

3. Περιστέρι 41

4. Προμηθέας Πατρών 41

5. ΠΑΟΚ 40

6. Ήφαιστος Λήμνου 38

7. Ολυμπιακός 36*, **

8. Χολαργός 35**

9. Άρης 33

10. Πανιώνιος 33

11. Ρέθυμνο 32

12. Λαύριο 32

13. Κύμη 32

14. Κολοσσός Ρόδου 28**

* Ο Ολυμπιακός έχει ένα μηδενισμό και του έχουν αφαιρεθεί 8 βαθμοί (6 για την αποχή του από το ματς με Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και 2 για την αποχώρησή του από τον ημιτελικό κυπέλλου)

** Παναθηναϊκός, Χολαργός, Ολυμπιακός και Κολοσσός Ρόδου έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

26η αγωνιστική

Πανιώνιος - Χολαργός

Ολυμπιακός - Προμηθέας Πατρών

Άρης - Ρέθυμνο

Λαύριο - Ήφαιστος Λήμνου

Περιστέρι - ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - Κύμη

Κολοσσός Ρόδου - ΑΕΚ