Βαθμολογία

Έτσι τσέκαρε το εισιτήριο ενόψει του δευτέρου κυπέλλου (video)

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (18/4) από την ημέρα που η ΑΕΛ σφράγισε την πρόκριση για τον τέταρτο τελικό κυπέλλου Ελλάδος της ιστορίας της.

Σαν σήμερα λοιπόν η ΑΕΛ επικρατούσε στα Ιωάννινα του ΠΑΣ με 2-0 και σφράγιζε το εισιτήριο για τον τελικό στον Βόλο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος την ίδια μέρα με τη νίκη του στη Ξάνθη είχε πάρει το έτερο εισιτήριο.

Σε ένα κατάμεστο «Ζωσιμάδες» με τους οπαδούς του «Άγιαξ της Ηπείρου» να έχουν δημιουργήσει εξαιρετική ατμόσφαιρα, ενώ 800 περίπου Λαρισαίοι που ταξίδεψαν από την Λάρισα είχαν κατακλύσει το πέταλο του γηπέδου των Ιωαννίνων.

Αγωνιστικά η ΑΕΛ με προίκα το 2-0 του αγώνα στο Αλκαζάρ ήξερε ότι η ρεβάνς απαιτούσε μόνο συγκέντρωση και προσοχή με τον Γιώργο Δώνη να ζητά ένα τέρμα από τους παίκτες του για απλοποιήση της κατάστασης. Στον αντίποδα ο ΠΑΣ Γιάννινα, του Αλέξη Κούγια, έψαχνε μια ακόμα μεγάλη νίκη μετά από αυτές κόντρα σε Αιγάλεω, Ηρακλή και Ολυμπιακό, προκειμένου να υπάρξει ανατροπή των δεδομένων και να βρεθεί στον τελικό, παρότι έπαιζε στη Β' Εθνική.

Τα πάντα κρίθηκαν νωρίς καθώς στην πρώτη του φάση ο ΠΑΣ δεν σκόραρε, κάτι που πέτυχε η ΑΕΛ στην πρώτη της επίσκεψη στα γιαννιώτικα καρέ με τον Αλωνεύτη και έτσι μόλις στο 4' οι «βυσσινί» είχαν «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση καθώς ο ηπειρώτικος σύλλογος έψαχνε πλέον τέσσερα τέρματα. Ο Κύπριος άσος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 28' έκανε το 0-2 εν μέσω πανηγυρισμών των Λαρισαίων με το σκορ αυτό να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε και να δίνει στην ομάδα του Δώνη το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

">http://

Εκεί, στο μεγάλο τελικό δηλαδή, η ΑΕΛ επικρατούσε με 2-1 του Παναθηναϊκού και έφτανε στα ουράνια κατακτώντας το δεύτερο κύπελλο της ιστορίας της και τρίτο συνολικά τρόπαιο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Παπακώστας): Καραβελίδης, Ντάσιος, Κούσας, Αντάντο, Ντεκάμπς, Κατερίνης, Μπελά, Καζναφέρης (56' Σανχούρχο), Γήτας (54' Τάτσης), Σαϊτιώτης, Τζάνης (71' Κοντογουλίδης).

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης (46' Κατσιαρός), Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Φέρστερ, Κλέιτον, Φωτάκης, Μπασιλά, Διγκόζης, Αλωνεύτης (67' Χατζηλιόντας), Κόζλεϊ (46' Γκούγκα).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ