Βαθμολογία

Iμεράι: «Πρωτάθλημα δύο ομίλων ακόμα και χωρίς...»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM Mαγνησίας έκανε ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου, Νίκος Ιμεράι, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων.

Ο κ. Ιμεράι τόνισε ότι το καλύτερο από όλα θα ήταν η δημιουργία δύο ομίλων στη Football League, ακόμα και χωρίς χρηματοδοτήσεις, καθώς είναι άδικο όπως τόνισε οι ομάδες που θα πάρουν την άνοδο από την Γ' Εθνική να παίξουν και τη νέα σεζόν στη τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του προέδρου της Δ.Ε. της Νίκης Βόλου:

Για το αν αισθάνεται μόνος στην προσπάθεια που κάνει φέτος για την ομάδα είπε:

«Εγώ είμαι ο χρηματοδότης, αλλά υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που ασχολούνται μέρα – νύχτα με την ομάδα, με την προσπάθεια αυτή που κάνουμε. Κανένας δεν μπορεί μόνος του. Ο καθένας στην ομάδα έχεις τον ρόλο του. Δεν είναι εύκολο να βρεις ανθρώπους γνήσιους, σωστούς και καλούς συνεργάτες».

Για τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την αναδιάρθρωση και τη θέση της Νίκης ανέφερε:

«Εγώ θα μιλήσω για το θέμα εκπροσωπώντας τη Νίκη. Εμείς κάναμε μία πρόταση, με την οποία συμφώνησαν και οι 16 ομάδες της Γ’ Εθνικής που ήρθαμε σε επαφή. Η αναδιάρθρωση που πάει να γίνει γίνεται βιαστικά και καταδικάζει τις προσπάθειες πολλών ομάδων. Το καλύτερο θα ήταν να γίνει από την επόμενη αγωνιστική σεζόν γιατί πιστεύω ότι η Σούπερ Λιγκ 2 που θα προέκυπτε θα ήταν μία πιο ανταγωνιστική. Το καλύτερο θα ήταν να έδιναν την ευκαιρία σε ομάδες που έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και μπορούν να σταθούν στη Β’ Εθνική, γιατί στη Β’ Εθνική φέτος πιστεύω ότι δεν είδαμε ποδόσφαιρο. Οι μισές ομάδες δεν ήταν για αυτήν την κατηγορία. Μιλάμε, επίσης, για ομάδες χωρίς φιλάθλους, χωρίς ιστορία. Δεν είδαμε πρωτάθλημα της προκοπής στη φετινή Β’ Εθνική».

«Μακάρι να γινόταν ένα πρωτάθλημα με δύο ομίλους, χωρίς χρηματοδότηση σε κανέναν κι όσοι αντέξουν. Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Όσοι αντέξουν. Η Νίκη και ο Ολυμπιακός έχουν φιλάθλους και ανθρώπους που βοηθάνε. Οι ομάδες χωρίς αυτά τα πράγματα πού πάνε; Ξέρουμε πολύ καλά γι’ αυτές τις ομάδες πως ο σκοπός τους είναι είτε να ξεπλένουν χρήμα ή να παίζουν στοίχημα. Δεν πρέπει να είναι σε αυτές τις κατηγορίες. Χίλιες φορές καλύτερα μία κατηγορία δύο ομίλων, χωρίς επιχορήγηση. Οι ομάδες με φιλάθλους θα άντεχαν, οι υπόλοιπες πού να πάνε; Συνήθως βλέπουμε τέτοιες ομάδες να πληρώνουν την πρώτη χρονιά, να πληρώνουν τη δεύτερη και μετά να εξαφανίζονται. Οι ομάδες που βασίζονται καθαρά στο ποδόσφαιρο κι όχι σε άλλους παράγοντες, θα τα πήγαιναν περίφημα σε μία τέτοια κατηγορία. Οι άλλες ομάδες, που ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος τους στο ποδόσφαιρο, να παίζουν σε αυτές τις κατηγορίες και να πληρώνει ο ελληνικός λαός; Δε γίνεται έτσι. Υπάρχουν ομάδες ιστορικές, όπως η Βέροια, η Καβάλα, η Καλαμάτα, ο Ολυμπιακός, η Νίκη Βόλου που έχουν κόσμο πίσω τους και τις απαξιώνουν. Το σύστημα αυτό τις απαξιώνει. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή ομάδες στη Β’ Εθνική που δεν έχουν 50 φιλάθλους και όλος ο κόσμος γνωρίζει τον ρόλο τους. Είναι μεγάλο λάθος για μένα η αναδιάρθρωση και πιστεύω ότι δε θα περάσει. Ο κόσμος θα αντιδράσει και οι πολιτικοί δε θα το επιτρέψουν. Να γίνει η αναδιάρθρωση, αλλά να γίνει σταδιακά. Πρέπει να υπάρξει μεταβατική περίοδος, από του χρόνου πρέπει να ισχύσει».

Για το ότι η νέα Football League θα έχει κάποια χρηματοδότηση δήλωσε:

«Αυτά που λένε πως θα δώσουν  είναι “ψίχουλα” που μόνο τα ταξίδια που πρέπει να κάνεις, μπορούν να καλύψουν. Θα πρέπει να πας Κρήτη, στην Ρόδο, στην Καβάλα, στην Κέρκυρα. Αυτά τα λεφτά φτάνουν μόνο γι’ αυτά τα ταξίδια και τις διανυκτερεύσεις. Ενώ, αν γίνονταν δύο όμιλοι στη Β’ Εθνική, κι ας μην είχαμε επιχορηγήσεις, ας μην έδιναν μία, τα ταξίδια θα ήταν πιο οικονομικά. Στην ουσία, το ίδιο αποτέλεσμα υπάρχει. Επαναλαμβάνω, το πιο σωστό είναι μία Football League δύο ομίλων και οι ομάδες που αξίζουν να πάνε στη Super League 2. Τώρα δημιουργούνται πολλές αδικίες».

Για το αν ακόμα υπάρχει επικοινωνία με τις άλλες ομάδες της Γ’ Εθνικής, ώστε να συνεχιστεί η αντίδραση κατά της αναδιάρθρωσης τόνισε:

«Είμαστε σε επαφή και με άλλες ομάδες και πιστεύω ότι θα αντιδράσουμε, για να μην περάσει αυτή η αναδιάρθρωση. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα περάσει μ’ αυτόν τον τρόπο η αναδιάρθρωση που καταδικάζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ευνοεί συγκεκριμένες ομάδες».