Βαθμολογία

Δεκαοκτώ χρόνια μετά...

Ιστορία έγραψε το Περιστέρι μετά τη νίκη του με 81-76 κόντρα στον Ολυμπιακό και ενώ είχε προηγηθεί προ λίγων ημερών αυτή απέναντι στον Παναθηναϊκό με 80-72.

Οι Περιστεριώτες κέρδισαν και Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, κάτι που είχαν πετύχει και την σεζόν 2000-2001 όταν τότε είχαν νικήσει 66-61 τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό και 84-72 τον Ολυμπιακό.

Φυσικά σημείο αναφοράς και στις δύο περιπτώσεις ο Αργύρης Πεδουλάκης. Προπονητής και τότε, προπονητής και τώρα. Ο Άρτζι δίκαια θεωρείται αυτή τη στιγμή ο καλύτερος Έλληνας τεχνικός καθώς δεν είναι λίγο πράγμα το Περιστέρι, που επέστρεψε φέτος στη μεγάλη κατηγορία, να έχει νικήσει τις δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της χώρας.

Εξυπακούεται ότι το επίτευγμα του Περιστερίου φέτος είναι πιο σπουδαίο καθώς τότε είχε παικταράδες, (Φορντ, Τσαρτσαρής, Παπαμακάριος, Ντίνκινς), ενώ αγωνιζόταν ήδη και στην Ευρωλίγκα στην οποία εντυπωσίασε στον όμιλο, πριν αποκλειστεί στους "16" από την Ταουγκρές (νυν Μπασκόνια).

Μάλιστα την σεζόν 2000-2001 είχε τερματίσει στη κανονική περίοδο στη πρώτη θέση, ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκός, όμως στα play-off δεν άντεξε με την κόπωση των σερί αγώνων και παρότι είχε πλεονέκτημα έδρας αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό, καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ.

Τέλος, για τη φετινή σεζόν, η ομάδα της Δυτικής Αττικής ξέρει ότι θα τερματίσει μεταξύ της τρίτης και της πέμπτης θέσης, με τον στόχο να είναι η ομάδα να βρίσκεται στη τετράδα, για να έχει πλεονέκτημα έδρας στη πρώτη φάση των play-off. Βέβαια όταν έχεις κερδίσει Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό φοβάσαι; Δεν φοβάσαι!!!

Α.Ρ.