Βαθμολογία

Αγγλικός «εμφύλιος» σε νέο γήπεδο, σκορ πρόκρισης θέλει η Λίβερπουλ

Διήμερο Champions League σήμερα (9/4) και αύριο (10/4) με την διεξαγωγή των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του θεσμού. Δύο ματς σήμερα και δύο αύριο.

Στα σημερινά (9/4) παιχνίδια η Τότεναμ υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι σε έναν αγγλικό «εμφύλιο» στο νέο γήπεδο της Τότεναμ, ενώ η Λίβερπουλ υποδέχεται την μέχρι στιγμής ευχάριστη έκπληξη Πόρτο. Σέντρα και στα δύο ματς στις 22:00.

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Αγγλικός «εμφύλιος» σήμερα (9/4 22:00 Cosmote Sport 2) ανάμεσα στην Τότεναμ και την Μάντσεστερ Σίτι, στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο των «πετεινών» που θα κάνει εγκαίνια για ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Δύο πολύ δυνατές ομάδες που θέλουν να βρεθούν στα ημιτελικά, έχοντας παράλληλα να σκεφτούν και το πρωτάθλημα, εκεί που η Τότεναμ θέλει να παραμείνει στην τετράδα προκειμένου να αγωνιστεί και τη νέα σεζόν στο Champions League, εκτός αν το κατακτήσει συνεπώς θα αγωνιστεί ούτως ή άλλως, ενώ από την άλλη οι Πολίτες στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο συμμετέχει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά και θέλει να δώσει συνέχεια στο όνειρο με μία πρόκριση στους «4», ενώ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα βρεθεί για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία στους «8» και θέλει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στην έδρα της. Η Σίτι, πέρα από το πρωτάθλημα, θέλει επίσης να κατακτήσει και το Champions League, αλλά και το κύπελλο Αγγλίας, ενώ έχει ήδη κερδίσει το Λιγκ Καπ.

Αγωνιστικά για την Τότεναμ εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ντάιερ και Λαμέλα, ενώ αμφίβολοι είναι οι Οριέ και Γιορέντε. Στο όριο καρτών βρίσκονται οι Αλντερβάιρελντ, Λαμέλα και Σον, με τον δεύτερο πάντως να μην κινδυνεύει καθότι θα απουσιάσει από το σημερινό ματς. Για τους Πολίτες εκτός αγώνα έχουν τεθεί οι Μπράβο και Ζιντσένκο, ενώ ερωτηματικά αποτελούν οι Αγουέρο, Ντελφ, Μεντί, Γουόκερ. Στο όριο καρτών βρίσκονται οι Αγουέρο και Οταμένδι.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ εντός των τειχών σε 156 αναμετρήσεις υπάρχει σχετική ισορροπία, με την Τότεναμ να μετρά 60 νίκες, την Μάντσεστερ Σίτι 61, με 35 ματς να μην έχουν αναδείξει νικητή. Τέλος ο νικητής από το ζευγάρι αυτό θα αναμετρηθεί με το νικητή του Γιουβέντους - Άγιαξ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΠΟΡΤΟ

Ίσως να πρόκειται για το λιγότερο αμφίρροπο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης, αυτό ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την ευχάριστη μέχρι στιγμής έκπληξη του θεσμού την Πόρτο.

Το σημερινό (9/4 22:00 Cosmote Sport 1) παιχνίδι, έχει φαβορί (Λίβερπουλ), όμως η Πόρτο σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Μπορεί ο μεγάλος καημός των Ρεντς να είναι το πρωτάθλημα, το οποίο θέλουν να κατακτήσουν για πρώτη φορά μετά το 1990, αλλά φυσικά δεν αδιαφορούν για την Ευρώπη και θέλουν ένα σκορ πρόκρισης από το σημερινό παιχνίδι προκειμένου να πάνε χωρίς άγχος στη Πορτογαλία και να δώσουν βάρος στο πρωτάθλημα, μέχρι να παίξουν για τα ημιτελικά.

Από την άλλη η Πόρτο, διεκδικεί για δεύτερη σερί χρονιά το πρωτάθλημα στη χώρα της και η μάχη με την Μπενφίκα είναι αμφίρροπη, όμως η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ψάχνει και την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Στόχος της Πόρτο θα είναι σίγουρα, ένα γκολ μέσα στο Νησί προκειμένου να μπορεί να ελπίζει στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας και να βρεθεί και πάλι στους «4».

Αγωνιστικά ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Ρόμπερτσον, αλλά και τους τραυματίες Γκόμεζ, Τσάμπερλεϊν, ενώ αμφίβολος είναι ο Λαλάνα. Πάντως ουδείς παίκτης της Λίβερπουλ κινδυνεύει από κάρτες. Στον αντίποδα ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Πέπε, Ερέρα, ενώ τρεις παίκτες θα χάσουν τη ρεβάνς αν κιτρινιστούν, οι Ντανίλο, Μιλιτάο και Οτάβιο.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες έξι φορές στο παρελθόν. Πέρσι συναντήθηκαν στους «16», με τη Λίβερπουλ να «καθαρίζει» την πρόκριση από την Πορτογαλία με 5-0 (0-0 η ρεβάνς στο Νησί). Το 2001 είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με τους «κόκκινους» να νικούν 2-0 στη ρεβάνς του «Άνφιλντ» μετά το 0-0 στο Πόρτο, ενώ το 2007 στη φάση των ομίλων του Champions League μετά το 1-1 στην Πορτογαλία η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει 4-1 στην Αγγλία. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

22:00 Λίβερπουλ - Πόρτο: Cosmote Sport 1

22:00 Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι: Cosmote Sport 2