Βαθμολογία

Σφραγίζει την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

Ημέρα πρόκρισης, ημέρα Παναθηναϊκού. Σήμερα (4/4 21:00 Novasports 1), οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης αντιμετωπίζουν την Μπουντούτσνοστ για την 30η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Μία εβδομάδα πριν, το απίθανο τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ ανέβαλε προσωρινά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα play-off, αλλά σήμερα αυτή η πρόκριση δεν χάνεται απέναντι σε μία αδύναμη ομάδα.

Βέβαια επειδή κανένα ματς δεν είναι κερδισμένο και κανένα δεν είναι χαμένο πριν διεξαχθεί, στις τάξεις του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζουν με πλήρη σοβαρότητα το σημερινό ματς και δεν πτοούνται σε καμία περίπτωση από το 6-23 της ομάδας του Μαυροβουνίου.

Εξάλλου η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα δεν έχει τίποτα να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει και χωρίς άγχος θα επιδιώξει ότι καλύτερο μπορεί. Στόχος της ομάδας του είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα παίξει με Ερυθρό Αστέρα ή Παρτιζάν στους τελικούς αν προκριθεί, προκειμένου να παίξει και τη νέα σεζόν στην διοργάνωση.

Για τον Παναθηναϊκό οι ήττες από Ρεάλ και Περιστέρι δεν στοιχίζουν τίποτα στο «τριφύλλι» αρκεί αυτό να παρουσιαστεί σοβαρό και αν συμβεί αυτό δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη και την πρόκριση. Βέβαια η ομάδα του Ρικ Πιτίνο προκρίνεται ακόμα και με ήττα, όμως στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν να μπλέξουν σε τέτοια σενάρια και να περιμένουν αποτελέσματα άλλων αγώνων.

Αγωνιστικά τόσο ο Αμερικανός προπονητής του Παναθηναϊκού, όσο και ο συνάδελφος του Γιασμίν Ρέπεσα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Στον Παναθηναϊκό περιμένουν και κόσμο και σίγουρα σε αυτό ...βοήθησε η ήττα από την Ρεάλ καθώς αν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει την Βασίλισσα θα είχε προκριθεί και το ματς, ελέω που θα ήταν αδιάφορο, ίσως να μην έλκυε και το ενδιαφέρον σε πολλούς.

Όσον αφορά τα σενάρια καταρχάς το δεδομένο είναι ότι ο Παναθηναϊκός με νίκη προκρίνεται, είτε έκτος, είτε έβδομος καθώς με νίκη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πάει όγδοος και να παίξει με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε. Αν η Μπασκόνια χάσει στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ θα είναι έκτος και θα παίξει με την Ρεάλ, αν οι Βάσκοι κερδίσουν τότε θα είναι έβδομος και θα παίξει με τους Ρώσους του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι «πράσινοι» προκρίνονται και με ήττα αν α)χάσουν Μπασκόνια και Ζαλγκίρις, β)χάσουν Μακάμπι και Ζαλγκίρις, γ)χάσουν Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις, δ)χάσουν Αρμάνι, Ολυμπιακός και Μακάμπι, ε)χάσουν Αρμάνι, Μακάμπι και Ζαλγκίρις, στ)χάσουν Αρμάνι, Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις ζ)χάσουν Ολυμπιακός, Μακάμπι και Ζαλγκίρις και η)χάσουν Μπασκόνια, Ολυμπιακός και Αρμάνι.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκτός συνέχειας μόνο με ήττα όπου θα πρέπει ταυτόχρονα α)να κερδίσουν η Ζαλγκίρις τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ο Ολυμπιακός την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ, β)να κερδίσουν η Ζαλγκίρις, αλλά και η Αρμάνι την Εφές στην Πόλη, γ)να κερδίσουν η Ζαλγκίρις, η Μπασκόνια την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και η Μακάμπι τη Φενέρμπαχτσε στη Τουρκία και δ)αν Ολυμπιακός, Μπασκόνια και Μακάμπι κερδίσουν.