Βαθμολογία

Δυσφορία στην ΕΟΚ για Βασιλειάδη

Τη δυσφορία της ΕΟΚ προκάλεσαν όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ.

Κύκλοι της ομοσπονδίας έκαναν λόγο πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση από όλους τους φορείς και πρόσθεσαν πως δεν βοηθά η δεξιοτεχνία των εντυπώσεων και η συντεταγμένη μετάθεση των ευθυνών όπως φαίνεται να επιχειρείται μεταξύ άλλων και από την Πολιτεία.

Μάλιστα, σημείωναν πως η ΕΟΚ ως θεματοφύλακας του αθλήματος στη χώρα υποχρεούται να ακολουθεί τους νόμους του κράτους αλλά και τους διεθνείς, όπως επιτάσσει η FIBA στην οποία υπόκειται ως πλήρως εναρμονισμένη καταστατικά Εθνική Ομοσπονδία αλλά και – κυρίως - η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επίσης, υπενθυμίζει πως η διοργάνωση του πρωταθλήματος Α1 δεν ανήκει στην ΕΟΚ αλλά στον ΕΣΑΚΕ, διέπεται από τους οικείους κανονισμούς και πειθαρχικές διαδικασίες, η δε διαιτησία σε αυτό διαχειρίζεται σύμφωνα με τον Νόμο από την ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Τέλος, σημειώνεται πως είναι αναγκαίο να τηρηθούν οι κανόνες και οι νόμοι απαρέγκλιτα, γρήγορα και αποτελεσματικά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την Πολιτεία και την Αθλητική Δικαιοσύνη.

πηγή: sport-fm.gr