Βαθμολογία

Στον τελικό οι «νυχτερίδες»

Η Βαλένθια επιβλήθηκε 1-0 της Μπέτις στο "Μεστάγια" και με συνολικό σκορ 3-2 προκρίθηκε στον τελικο του Copa Del Rey όπου θα κοντραριστεί με την κάτοχο του τροπαίου Μπαρτσελόνα. Το όγδοο Copa del Rey στην ιστορία της και πρώτο μετά τη σεζόν 2007-08 θα διεκδικήσει στις 25 Μαΐου στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" της Σεβίλλης η Βαλένθια.

Η ομάδα του Μαρθελίνο νίκησε 1-0 την Μπέτις το βράδυ της Πέμπτης (28/2) και με συνολικό σκορ 3-2 (είχε αποσπάσει πολύτιμη ισοπαλία 2-2 στον πρώτο ημιτελικό στην έδρα των "βερδιμπλάνκος) πήρε το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τροπαίου Μπαρτσελόνα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τις "νυχτερίδες" ήταν ο Ροντρίγκο, ο οποίος μετά τα τρία γκολ που σημείωσε στους δύο προημιτελικούς με την Χετάφε, "χτύπησε" και στον δεύτερο ημιτελικό.

Αυτό έγινε στο 56', με την Βαλένθια να "ανοίγει στα δύο" την άμυνα της Μπέτις, τον Γκαμεϊρό να βγαίνει σε θέση βολής και να δίνει ασίστ στον Ροντρίγκο για να κάνει εκείνος το 1-0 από το ύψος της μικρής περιοχής που ήταν αρκετό για την πρόκριση.

Η Μπέτις χρειαζόταν πλέον δύο γκολ για να πάρει εκείνη την πρόκριση που θα της επέτρεπε να βρεθεί στον τελικό και να είχε το ατού πως θα έπαιζε εντός έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα όμως οι Βαλενθιάνοι με σύμμαχτο το κατάμεστο "Μεστάγια" δεν της το επέτρεψαν.

Έτσι θα παίξουν εκείνοι στον τελικό και ονειρεύονται ήδη ένα τρόπαιο για να γιορτάσουν με εντυπωσιακό τρόπο τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χάουμε, Πιτσίνι, Παουλίστα, Ρονκάλια, Γκαγιά, Βας (75' Σολέρ), Παρέχο, Κοκελέν, Γκέδες, Γκαμεϊρό (85' Γκαμεϊρό), Ροντρίγκο (68' Τσερίσεβ).

ΜΠΕΤΙΣ: Ρόμπλες, Μαντί, Μπάρτρα, Σίντνεϊ (84' Φεντάλ), Γκερέρο (65' Μόρον), Λο Σέλσο, Καρβάλιο, Κανάλες, Γκουαρδάδο (79' Τέγιο), Χοακίν, Ροντρίγκες.