Βαθμολογία

Πασκουάλ: «Είμαι πολύ ήσυχος και πολύ ευχαριστημένος»

Media day ήταν η Δευτέρα (24/9) για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με τον Τσάβι Πασκουάλ να δηλώνει πολύ ήσυχος και πολύ ευχαριστημένος με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

«Το φετινό ρόστερ με κάνει να είμαι πολύ ήσυχος και παράλληλα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις επιλογές που κάναμε. Αν δούμε τα άλλα ρόστερ, τότε θα καταλάβουμε εύκολα πως θα ακολουθήσει μια πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική σεζόν.

Τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ κληθήκαμε να παίξουμε με τους νικητές τελικά της διοργάνωσης, τη Φενέρ πρόπερσι και την Ρεάλ πέρσι. Πολλά μπορούμε να πούμε θεωρητικά, όμως,είναι θέμα λεπτομερειών και συγκυριών να βρεθείς στο Φάιναλ Φορ», είπε ο Καταλανός τεχνικός στη Νοva.

Ενώ για το συναίσθημα που γεννά το κυνήγι για μια θέση στο Φάιναλ Φορ, σχολίασε: «Είναι πάντα το ίδιο Το βασικό είναι να καταλάβεις πολλά πράγματα πριν. Το σημαντικό είναι οι φίλαθλοι να ξεκινούν και να νιώθουν περήφανοι για μας. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Τέλος, επισήμανε: «Πρέπει να ξέρεις πού βρίσκεσαι, σε ποια πόλη εργάζεσαι, ποιοι είναι οι φίλαθλοί σου. Πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς παίκτες έχεις και τι μπορείς να κάνεις με αυτούς. Ένας μαραθωνοδρόμος πχ μπορεί να κερδίσει τον μαραθώνιο αλλά ποτέ δεν θα κερδίσει στα 100μ.

Ένας προπονητής μπορεί να θέλει να παίξει πολλά πράγματα, το θέμα είναι τι μπορούν να παίξουν οι παίκτες του και πάνω σε αυτό πρέπει να προσαρμοστεί».