Βαθμολογία

Εμπειρίες για τους προπονητές του Ηρακλή Λάρισας

Συμμετείχαν στο 2ο Smartfootball Athens Camp

Η Smartfootball Hellas διοργάνωσε το 2ο Smartfootball Athens Camp από 2 - 6 Ιουλίου και παράλληλα το Σάββατο 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση προπονητών στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το Smartfootball είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα σχεδιασμένο για την εκπαίδευση έξυπνων και δημιουργικών ποδοσφαιριστών και είναι το αποτέλεσμα της εισαγωγής της γνωστικής νευροεπιστήμης στη εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Smartfootball προκαλεί διαρθρωτικές αλλαγές στον εγκέφαλο των παικτών ώστε αυτές οι αλλαγές να τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν με αυτόνομο, μοναδικό και δημιουργικό τρόπο στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο παιχνίδι. Ως εκ τούτου κύριος στόχος μας είναι: "να προπονήσουμε, να εκπαιδεύσουμε και να ενδυναμώσουμε τον εγκέφαλο".

Δημιουργός του Smartfootball είναι ο Juan Luis Martinez Garcia ο όποιος έχει εφαρμόσει την μεθοδολογία σε κορυφαίους συλλόγους ως Τεχνικός Διευθυντής στις ακαδημίες της Εσπανιόλ και της Ντιναμό Μόσχας και ως διευθυντής μεθοδολογίας στην ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης. Αξίζει να σημειωθεί οτι μετά την 11χρονη θητεία του στην Εσπανιολ αποχώρησε αφήνοντας 13 ποδοσφαιριστές από την ακαδημία στην 1η ομάδα.

Επικεφαλής του προπονητικού team στο 2ο Smartfootball Athens Camp θα είναι ο διευθυντής μεθοδολογίας της Tecnifutbol κάτοχος διπλώματος UEFA PRO Ambròs Segura.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο των προπονητών συμμετείχαν και οι προπονητές της ακαδημίας του Ηρακλή Λάρισας Θάνος Τριανταφυλλόπουλος και Γιάννης Χρηστίδης αποκομίζοντας νέες γνώσεις και εμπειρίες στην προπονητική.

* στη φώτο οι προπονητές της ακαδημίας με τον Διευθυντή μεθοδολογίας της Tecnifutbol, Ambròs Segura και τον υπεύθυνο της Smartfootball Hellas Νίκο Τζώτζιο, προπονητής UEFA A' και Προπονητή - Smartfootball Technical School (level 2).