Βαθμολογία

Ήττα (1-0) για Απόλλων Λάρισας στη Καλαμαριά

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε σήμερα (16/5) η ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας από τον Απόλλωνα Πόντου στη Καλαμαριά, για την 32η αγωνιστική της Football League.

Ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενη γκολ στο πρώτο μέρος από τον Χασομέρη και μην έχοντας απάντηση στο τέρμα αυτό παραμένοντας στους 46 βαθμούς, ενώ οι Καλαμαριώτες έφτασαν τους 50 πόντους.

Καλύτερος ο Απόλλων Πόντου στο πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας γκολ με τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΛ, Δημήτρη Χασομέρη, ενώ είχε και άλλες ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Από την άλλη ο Απόλλων Λάρισας απείλησε μια φορά στο παιχνίδι με τον Αγρόδημο.

Στην επανάληψη το θέαμα ήταν κακό στα πρώτα λεπτά με τον Απόλλων Πόντου να απειλεί σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν όλα τα λεφτά καθώς οι δυο ομάδες έχασαν μοναδικές ευκαιρίες είτε για το 2-0, είτε για το 1-1 με Βλαχομήτρο για τους Πόντιους και Αγρόδημο για τον Απόλλωνα Λάρισας.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς ο Απόλλων Πόντου και έτσι στο 8' απείλησε για πρώτη φόρά όταν ο Βλαχομήτρος από πλάγια έκανε το σουτ με τον Λαμπίρη να αποκρούει και στην εξέλιξη της φάσης ο Βεργώνης με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη άνοιξε το σκορ όταν ο Γκουγκούδης σέντραρε και ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Δημήτρης Χασομέρης με πλασέ έκανε το 1-0.

Με την συμπλήρωση δεκαοκτώ λεπτών αγώνα οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μονομαχία του Βλαχομήτρου με τον Χαραλαμπόπουλο, αλλά τον ρέφερι Μαλούτα να λέει «παίζετε». Ο Απόλλων Πόντου απείλησε στο 24' όταν ο Βλαχομήτρος έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στο 28' πρώτη καλή στιγμή για τους Λαρισαίους όμως το σουτ του Αγρόδημου είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 40' το δυνατό σουτ του Μπρίτο από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι Πόντιοι απείλησαν με το 2-0 όταν ο σκόρερ του αγώνα Χασομέρης έκανε το σουτ, ύστερα από λάθος των αμυντικών του Απόλλωνα Λάρισας, όμως ο Λαμπίρης δήλωσε παρών αποκρούοντας τη μπάλα στη προσπάθεια του Θρακιώτη στράικερ. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο με το 1-0 να μην αλλάζει.

Κακό το θέαμα στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης με την πρώτη ευκαιρία να καταγράφεται στο 62' όταν το γυριστό σουτ του Συμελίδη από πλευράς γηπεδούχων κατέληξε μόλις άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Βεργώνη κόντραρε στους αμυνόμενους της λαρισινής ομάδας. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 81' για να γίνει ευκαιρία όταν ο Χασομέρης από πλάγια έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Λαμπίρης.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για το 2-0 χάθηκε στο 85' όταν ο Χασομέρης βγήκε στην αντεπίθεση σε θέση τετ-α-τετ με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, πάσαρε στον Βλαχομήτρο που έκανε το πλασέ όμως ο Λαμπίρης απέκρουσε με την μπάλα να ξαναφτάνει στον Χασομέρη που έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ.

Με την συμπλήρωση των 90 λεπτών αγώνα ο Απόλλων Λάρισας έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 1-1 όταν σε αντεπίθεση ο Αγροδήμος έκανε το πλασέ με τον Καλογεράκη να αποκρούει με τα πόδια, ενώ στο νέο σουτ του παίκτη των Λαρισαίων η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, με το 1-0 να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μαλούτα.

Διαιτησία: Μαλούτας (Δημόπουλος, Τίκας).

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Λιόνης, Γκουγκούδης, Τσεμπερίδης, Μπρίτο, Συμελίδης, Βλαχομήτρος (87' Ηλιάδης), Βεργώνης, Καλαϊτζίδης (75' Δόρης), Χασομέρης (89' Κυβελίδης), Σαμαράς.

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Λαμπίρης, Χαραλαμπόπουλος (75' Κωτσιαρίδης), Δημολιός, Σουλιώτης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Συράκος, Κακάμης, Γαρυφαλλόπουλος (60' Λουκάς), Λίταινας, Καμπέρης (70' Τσιάτας).