Βαθμολογία

«Πλήρωσε» το κακό πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων στις Σέρρες

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε σήμερα (10/3) η ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας από τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Football League.

Ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη «πλήρωσε» το κακό πρώτο ημίχρονο όταν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, με τον Πανσερραϊκό να είναι καλύτερος στο διάστημα αυτό, ενώ όταν «ξύπνησαν» οι «κυανόλευκοι» ήταν αργά μειώνοντας απλά στο τελικό 2-1.

Σε ένα πολύ καλό καιρό, ανοιξιάτικο, αλλά χωρίς την παρουσία αρκετού κόσμου το σημερινό (10/3) παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο τη νίκη στη μάχη που κάνουν για την παραμονή, ενώ ο Απόλλωνας ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα και την διατήρηση στα ψηλά.

Καλύτερος ο Πανσερραϊκός στο πρώτο ημίχρονο όπου μπήκε με στόχο το γρήγορο γκολ και έχασε ευκαιρίες με τους Κρητικό σε δυο περιπτώσεις και Κάκκο, πριν ο Γκούρτσας πετύχει δυο τέρματα που διαμόρφωσαν το σκορ του πρώτου μέρους. Από την άλλη οι Λαρισαίοι δεν δημιούργησαν επικίνδυνη φάση, ωστόσο μπορούν να φωνάζουν στην φάση του 41' όταν δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιάκκα στον Σουλίδη.

Στην επανάληψη οι Σερραίοι έχασαν ευκαιρία για το 3-0 και κάπου εκεί επαναπαύτηκαν με το θέαμα πάντως να μην είναι καλό. Ο Απόλλωνας είχε δοκάρι με τον Τσιλούλη και ευκαιρία με τον Μαυριά προκειμένου να μειώσουν σε 2-1 κάτι βέβαια που κατάφερε μεν ο τελευταίος (Μαυριάς), αλλά ήταν ήδη πολύ αργά και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 2-1 υπέρ της μακεδονικής ομάδας.

Πρώτη καλή φάση στην αναμέτρηση για τον Πανσερραϊκό στο 7' όταν ο Κάκκο πάσαρε στον Κρητικό και αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Παϊτέρη, όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απομάκρυνε με τα πόδια τον κίνδυνο, ενώ ένα λεπτό αργότερα το πρώτο σουτ από πλευράς Απόλλωνα με τον Αγρόδημο το οποίο όμως κατέληξε άουτ.

Στο 12' ο Τσιλούλης από τα δεξιά έκανε μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία και οι Σερραίοι απομάκρυναν, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Κρητικός πάσαρε στον Πόζογλου που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή όμως στο διαγώνιο σουτ που έκανε από πλάγια θέση η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, αρχικά στο 20' όταν ο Κάκκο βρισκόμενος λίγο έξω από την περιοχή του Απόλλωνα έπιασε ένα ωραίο σουτ με την μπάλα να βρίσκει το κεφάλι του Ανδρέου και να καταλήγει κόρνερ, ενώ στο 27' ο Κρητικός με ωραία ενέργεια και σουτ ανάγκασε τον Παϊτέρη να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Τελικά η υπεροχή του Πανσερραϊκού καρποφόρησε με την συμπλήρωση του ημιώρου όταν ο Κάκκο έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Γκούρτσας με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παϊτέρη για το 1-0. Μάλιστα στο 38' οι Σερραίοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ όταν από τα δεξιά ο Ορφανίδης έκανε παράλληλη πάσα, με την άμυνα του Απόλλωνα να αδρανεί και ο Γκούρτσας εύκολα από κοντά έκανε το 2-0.

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη βέβαια δικαιούται να φωνάζει στο 41' όταν ο Σουλίδης βρισκόμενος στην περιοχή της μακεδονικής ομάδας δέχτηκε αγκωνιά του Σιάκκα με τον ρέφερι Τσιμεντερίδη να μην υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι και την δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό του Πανσερραϊκού. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Πανσερραϊκό να προηγείται 2-0.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Πανσερραϊκός έχασε καλή ευκαιρία να κάνει το 3-0 όταν ο Τσελεπίδης έπιασε ωραία κεφαλιά, αλλά ο Παϊτέρης έδιωξε την μπάλα, ενώ στο 54' ο Απόλλωνας βρέθηκε κοντά στο 2-1 με τον Κανούλα να πασάρει στον Τσιλούλη αλλά ο τελευταίος έκανε πολύ κακό τελείωμα στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ρίστιτς.

Το θέαμα στη συνέχεια ήταν κακό και χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο 73' για να δούμε καλή φάση και σημειώθηκε από πλευράς Απόλλωνα όταν ο Τσιλούλης με ωραίο σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Ρίστιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα νέα καλή φάση για την λαρισινή ομάδα με το σουτ του Μαυριά να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του πορτιέρο των Σερραίων.

Τελικά στο 84' η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη μείωσε σε 2-1 όταν ο Μαυριάς με ωραία προσωπική ενέργεια βρέθηκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων βάζοντας και πάλι την ομάδα του στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, δίχως όμως αποτέλεσμα με το 2-1 να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Τσιμεντερίδη.

Διαιτησία: Τσιμεντερίδης (Μωυσιάδης, Φαλτάκας)

Πανσερραϊκός (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ρίστιτς, Ορφανίδης (68' Ναζίμ), Ποζατζίδης, Τσελεπίδης, Σιάκκας, Αναστασόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος (46' Χατζητερζόγλου), Κάκκο, Πόζογλου, Κρητικός (60' Δούμτσιος), Γκούρτσας.

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Χατζής (81' Γαρυφαλλόπουλος), Αγρόδημος, Μαυριάς, Τσιλούλης (68' Καρακατσάνης), Σουλίδης (76' Σανσανίτ), Κανούλας.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ