Βαθμολογία

Δήμος Λαρισαίων: «Σέντρα» στο «ολοκαίνουριο» γήπεδο της Φαλάνης

Γέμισε ξανά με κόσμο, αθλητές, ομάδες και αγωνιστική διάθεση η πλήρως ανακαινισμένη αθλητική εγκατάσταση  

Με αθλητές, ομάδες, προπονητές, κόσμο και... αγωνιστική διάθεση γέμισε το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου της Φαλάνης, όπου το απόγευμα της Πέμπτης έλαβε χώρα η γιορτινή εκδήλωση, με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια της αθλητικής εγκατάστασης της Κοινότητας. «Το υποσχεθήκαμε, το σχεδιάσαμε, το κάναμε πράξη», τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.  

Σε μια λιτή, αλλά με έντονο συμβολισμό και παρουσία αθλητών και εκπροσώπων των αθλητικών φορέων της Λάρισας, τελετή εγκαινίων, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αλλά και οι νεαροί ποδοσφαιριστές των ομάδων του Φαλανιακού, του Σμόλικα και της ΑΕΛ Κ19, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια φιλική αναμέτρηση, γιορτάζοντας την απόδοση ενός πλήρως ανακαινισμένου, ασφαλούς και λειτουργικού αθλητικού χώρου, στην Κοινότητα.  

«Ένα γήπεδο δεν είναι μόνον το χόρτο, οι γραμμές και οι εξέδρες. Είναι τα παιδιά που θα τρέξουν ξανά, οι ομάδες που θα αγωνιστούν, οι οικογένειες που θα βρεθούν στις κερκίδες και οι αναμνήσεις που δημιουργούνται από την αρχή.  

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την επιστροφή στη Φαλάνη ενός χώρου που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και συνδέεται με την αθλητική ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων της», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.  

Στις δραματικές εικόνες και τις καταστροφικές ζημιές που υπέστη το γήπεδο ποδοσφαίρου της Φαλάνης, εξαιτίας της θεομηνίας Daniel, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας -και πρόεδρος του ΑΣ Φαλανιακού- κ.Κωνσταντίνος Λυγούρας. «Πριν τρία χρόνια, στον χώρο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, το νερό είχε καλύψει τα πάντα, έφτασε στα 4,5 μέτρα. Χάρη στην άμεση ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής και τις προσπάθειες που κατέβαλε τόσο ο  

Δήμαρχος, κ.Θανάσης Μαμάκος, όσο και ο Αντιδήμαρχος, κ.Χρήστος Τερζούδης, η Φαλάνη ξαναβρίσκει σήμερα το γήπεδό της», τόνισε χαρακτηριστικά.  

Έργα και υποδομές σε κάθε συνοικία  

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση των εγκαινίων, ο κ.Μαμάκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και όσους εργάστηκαν εντατικά, για την ολοκλήρωση των εργασιών στην αθλητική εγκατάσταση της Φαλάνης, τους ανθρώπους και τους αθλητές των ομάδων, ιδιαίτερα την ΑΕΛ, που έδωσαν το «παρών» κι ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά και πορεία.  

Δείτε τη δήλωση του Δημάρχου Λαρισαίων, εδώ: https://youtu.be/Fs1qNG-F1jI  

«Η Λάρισα, για εμάς, δεν τελειώνει στα όρια της πόλης. Η Φαλάνη, η Γιάννουλη, όλες οι κοινότητες και οι οικισμοί μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Λαρισαίων. Κάθε συνοικία, κάθε περιοχή δικαιούται έργα, σύγχρονες υποδομές και την ίδια φροντίδα για τους συμπολίτες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων.  

Να σημειωθεί ότι σε διάστημα τριών ετών περίπου, έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την πόλη, παρεμβάσεις είτε μικρότερες, που αφορούν σε επισκευές ή αντικαταστάσεις εξοπλισμού σε σχολεία και άλλους αθλητικούς χώρους, ή μεγαλύτερες που αφορούν σε ανακατασκευές και ανακαινίσεις (κερκίδες, χλοοτάπητες, περιφράξεις, χώροι γραφείων-αποδυτηρίων) -με πιο πρόσφατη παρέμβαση την ανακαίνιση στον αθλητικό πυρήνα «Δ.Κουκουλίτσιος-Δ.Μουσιάρης».  

Στην τελετή εγκαινίων  

Στα εγκαίνια του γηπέδου της Φαλάνης παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.Χρήστος Τερζούδης, ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, κ.Αθανάσιος Δρυστέλλας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον Αθλητισμό, κ.Λευτέρης Τσουμάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ.Κωνσταντίνος Βλαχούλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννουλης, κ.Κωνσταντίνος Μπαράκος, ο Διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ.Νικόλαος Ζέρβας, ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων ΑΕΛ, κ.Τάκης Παραφέστας, από την ΠΑΕ ΑΕΛ ο Πρόεδρος, κ.Κωνσταντίνος Κλεισιάρης, ο Αντιπρόεδρος, κ.Αστέριος Νάκας, ο Γενικός Διευθυντής, κ.Σωτήρης Κυργιάκος, ο Τεχνικός Διευθυντής, κ.Μάκης Μπελεβώνης, από την ΕΠΣΛ ο αναπλ.Πρόεδρος, κ.Ιωάννης Γκουτζαμάνης, ο β’ Αντιπρόεδρος, κ.Γιώργος Ακριβούλης, ο Ενωσιακός Τεχνικός, κ.Χρήστος Καπελιάνης, ο Πρόεδρος του ΑΟ Σμόλικα Φαλάνης, κ.Χρήστος Ντριγκόγιας, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και φορέων του Αθλητισμού, καθώς και πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πατήρ Βασίλειος.