
Ανακοινώνεται το πρόγραμμα της League Phase του Superbet Κυπέλλου Ελλάδας 2026-27, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Golf Privé της Γλυφάδας, με παρουσιαστές την Έλενα Παπαδοπούλου και τον Αιμίλιο Οικονομίδη και καλεσμένο τον προπονητή και παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή, Νίκο Νιόπλια.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, ανάλογα με την πορεία και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ολοκληρώθηκε η κλήρωση της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας Superbet για τη σεζόν 2026-27. Στις 2 Δεκεμβρίου για την τελευταία αγωνιστική της League Phase, που θα καθορίσει το τελικό πλασάρισμα, θα κοντραριστούν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, ενώ για την τέταρτη αγωνιστική θα παίξουν ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα. Φέτος, όλες οι ομάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν καθ' όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, δύο παίκτες γεννημένους μετά την 1/1/2005.
Κάθε ομάδα θα δώσει συνολικά τέσσερα παιχνίδια στη League Phase, δύο εντός και δύο εκτός έδρας, με την τελική κατάταξη να κρίνει ποιες ομάδες θα συνεχίσουν στα προημιτελικά μέσω της απευθείας πρόκρισης ή των playoffs. Προς διευκόλυνση των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη, η League Phase θα πραγματοποιηθεί σε πέντε αγωνιστικές (και όχι τέσσερις) για να υπάρχει η δυνατότητα μετάθεσης κάποιων παιχνιδιών.
Παναθηναϊκός – Νίκη Βόλου
Πανσερραϊκός – Ατρόμητος Αθηνών
Ολυμπιακός – Βολος Elabet
Βολος Elabet – Ατρόμητος Αθηνών
Νέστος Χρυσούπολης – Καλαμάτα
Πανσερραϊκός – Νίκη Βόλου
Ατρόμητος Αθηνών – Νέστος Χρυσούπολης
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
Η πρώτη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 1-3 Σεπτεμβρίου, ενώ η League Phase θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου, όταν και όλα τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής θα διεξαχθούν την ίδια ώρα.
Μετά την ολοκλήρωση της φάσης, οι τέσσερις πρώτες ομάδες της ενιαίας βαθμολογίας θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 5η έως τη 12η θέση θα οδηγηθούν στα playoffs, ενώ οι τέσσερις τελευταίες θα αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση.
* Σημειώνεται πως εκκρεμεί η ένσταση του Asteras AKTOR κατά του κύρους του αγώνα με τον Λεβαδειακό λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη των Βοιωτών, με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να αναμένεται.